Filifjonkans värld

Alla inlägg under juni 2006

Av Filifjonkan - 22 juni 2006 19:22

Filifjonkan har varit på lassarettet idag, gick inte så bra.Fungerade inte alls som de eller Filifjonkan tänkt sig,Stor besvikelse samt ngt generandeMen ibland får man bita i sura äpplet,,Så nu behöver Fjonkan en kurs för hur man kommer över missräkningar utan att tappa sugen!Livet kan ju inte alltid vara en dans på rosor,,,utan snararemed lite dans på taggar som man får sidsteppa emellan.Nåja värre saker finns det faktiskt.Ingen ide att deppa gör inte saken bättre allsutan bara att bita ihop som Filifjonkan och hennes väninnnorhar lärt sig att göra,(hörde ni hur det klongade om mina tänder när jag bet ihop käkarna)Murar är till för att klättras över annars får man aldrig veta vad som finns på baksidan!

Av Filifjonkan - 22 juni 2006 05:02

Näe mer än så...tvärilsk fräser argt....Kan någon själ begripavarför det inte har lagts skatt på fritidsbåtarna??? Jag bara frågar va? Nu menar jag inte de små söta roddbåtarn eller optimistjollarna de sätter man på undantag.Men dessa stora vräkiga skitdyra flytetyg eller de med så stark motor så man blir omkörd ute på en 90 stäcka på Kalmarvägen nästan av båtarna!Varför skall inte de betala ..pengar har de ju . Vad kostar inte det kommuner och frivilliga att städa skärgården efter dem..hur mycket smutsar de ner vattnet tro med sina giftiga bottenfärger o bensin eller dieselutsläpp visavi olja,,,så förstår inte folk varför gäddorna har tumörer eller aborrarna är prickiga i orange färg o liknande.Det är ju skatt på alla motorfordon husbilar husvagnar mc o liknande,Det är ju villaskatt med ja fasen det är skatt på allt ju nästan VARFÖR INTE BÅTARNA. skriker...'Rädda träden ät en bäver!

Av Filifjonkan - 21 juni 2006 19:00

Har ni sett de där långa lindade skaften med ett gäng med fågelfjädrar i knippor fastsatta! Det är fina färger ex rött gult grönt.(brukar ligga i affärernas 10 kronorslådor)De är utmärkta att damma tangentbordet med,Har ett blått tangentbord och där syns minst dammkorn minsann,Inget kul med ett som ser skitigt ut! Brukar damma min dator ja hela baletten med den.Man kommer åt överallt hopplöst ju att rafsa med en trasa bland alla sladdkopplingarna på baksidan, Gör man det river man ju ur ett antalsladdar för det är ju rena råttboet med sladdar..Men tog mig samman för ett tag sedan och lindade upp dem och spikade upp dem efter socklarna och fäste dem under skrivbordskivan,Dammsugaren hade en viss förkärlek att riva loss dem annars,Nu håller den sig lugn och låter sig matas med "änglatofflorna" i hörnorna i stället,Den får kött också...det är ett antal feta spindlar som fått bli middag åt dammsugaren en och annan fluga o mygga har också fått ställa upp. Så någon vitamin eller annan matbrist råder inte hos min "dammätare!"När allt annat misslyckas, läs instruktionerna.

Av Filifjonkan - 21 juni 2006 08:37

Hm "Dunderåskar" är på ingång stänger ner rubbet rycker sladden. Återkomsten beror på Dunderåskar,,

Av Filifjonkan - 21 juni 2006 08:31

Myror usch för kryp i alla fall dessa eländiga små rackare.Ett välstrukturerat samhälle har de ordnat för sig,kan inte begripa hur deras små skallar kan rymma så mycket beteende? Det som är ändå lustigare är ju hur kan de orka lyfta stora barr som är minst 3 ggr så stora som de?? Gissar att det skulle vara detsamma som vi människor gick omkring och släpade på en 10 meters ekstock som vi glatt lyfter högt över huvudet?Tänk er E4 fullpackad med människor i långa rader som bär på ekstockar! De har verkligen varit snillrika de små krypen de har ju löst sina transportproblem enkelt och smärtfritt,,kliar mig i skallen man får ju en tanke härvidlag att det skulle ju vara bra om vi kunde bära stock vi människor såsom myrorna gör Det tror jag miljöpartisterna skulle gilla. Alla timmerbilar kunde vi skrota direkt samt alla trailers med containers också för bär vi stock skulle vi säkert kunna bära container,Tänk så ren luft vi skulle ha . Astmatikerna skulle minska direkt .Jaja myror är dumma i alla fall när de travar in i mitt hus och tror att jag skall låta dem flytta in. Det blir inget med det. Stor skräckinjagande förpackning med MYRR inköpt . Mycket effektivt.Rekommenderas, Har myrrat runt huset så de kommer inte över utan att ha ihjäl sig. Så småningom lär de sig att de får vara ute o bo under mina plattor bara de inte går in. Men Herr Mullvad har i alla fall fattat, han har packat och dragit,,Tur var det annars hade nog min gräsmatta inte varit möjlig att gå på utan att sjunka ner i jorden!En liten bit i taget och du kommer långt .

Av Filifjonkan - 21 juni 2006 03:01

I natt sover inte Filifjonkan,,,ligger i sängen och vrider sig kors o tvärs för varmt i sängen fast fläktarna går,,kramp i vaderna ,kliar, törstig, toabehov, låter konstigt utanför fönstret, tankarna mal,,tittar på klockan, bara 3 minuter sen sist, Fjonkan vänder kudden så den är lite svalare,,suckar,,hm ingen ide o ligga kvar lika bra att tassa upp kikar ut genam fönstret ser gryningen långt borta svalt ute men som en bastu inne.Sätter på tv där lagas det mat eller talas nyheter,Jaha lika bra att sätta sig o läsa tidningen då tänker fjonkan och skriver på blogen först, Hoppas resten av Sverige sover sött i alla fall verkar alldeles tyst inga bilar far förbi heller så det sussas nog då.Beskedlighet är en dygdmen man kommer längre utan den!

Av Filifjonkan - 20 juni 2006 23:57

Godnatt alla fotbollsfans ni kan koppla av nu så lilla hjärtat kommer ner i normal rytm igen Sverige gick vidare inte precis med bravur va! Men ändå, kryper ner och släcker lampan,,Den som sover syndar icke!

Av Filifjonkan - 20 juni 2006 19:53

Nu ska ni få höra: Min kära "tuffa mamma" tog snabba beslut i går kväll.Hon hade sin ytterdörr öppen för att vädra ut värmen , och så var hon på väg ut i hallen då plötsligt en färgad man står inne i hennes hall nästan ända framme i hennes kök? Ljudlöst hade han bara gått rätt in,,men min mor tog på sig värsta argaste röst och väste:Vad vill du här va..han försökte få henne att ta emot en ros men då mindes min mamma att det stått i tidningarna redan förra året om en som kom så där och knyckte pengarna av dem när de skulle betalaty rosen var då inte gratis han skulle ha 30 kronor för den mindes hon, Hon sa bara gå ut härifrån ögonblickligen, försvinn jag skall inget ha! Då hade den olyckan gastat att hon var en rasist men då hade min tuffa mamma knuffat ut honom mot dörren så det blev till av gå. Hon låste och vart något darrig, Idag hade en grannfru till henne läst i tidninge hur en äldre dam blivit rånad när hon skulle betala för en ros av en dörrförsäljare,Så akta er öppna inte om de står utanför,Dessa gräsliga typer som gör sånt fräckt är det.Men som sagt hos min mor göre sig ingen besvär med rosor!Bra jobbat mamma!

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards