Direktlänk till inlägg 28 november 2006


Filifjonkan gillar fisk ännu finns det ju lite kvar i haven men den minskar med stor hastighet tråkigt nog. Det har fiskats för hårt säger de som begriper sig på det hela. Sorgligt. Men de har börjat odla fisk hm,,låter lite knasigt man tänker sig en "fiskkennel" hm mera knasigt lät det .ett fiskeri kanske låter lite bättre?Torskeri. göseri sejeri..filosoferar fritt Laxeri !Det lät bra i mina öron, Hm åter till matreceptet har gjort det flera gånger och gillar man fisk så är det gott o lätt,Ingredienser4 port600 g fiskfilé1/2 tsk salt2 1/2 dl Kelda mellangrädde1/2 msk vetemjöl1 1/2 msk konc hummerfondrivet skal av 1/2 apelsin1/2 tsk timjan1/2 dl hackad gräslökGör så härDela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter. eller kokt eller ugnsstekt potatis
Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem. Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
| 27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
| |||||||||
