Filifjonkans värld

Alla inlägg under januari 2007

Av Filifjonkan - 29 januari 2007 09:54

Ambulansförare död i krock med lastbil En person dog och två skadades allvarligt när en ambulans krockade med en lastbil på söndagskvällen. Det rådde svår halka.Olyckan skedde på E6 i höjd med Solhem vid 20:30-tiden, (uppger TT.) Ja i detta vinterväglag med is på vägarna så är det svårt för utryckningsfordonen att kunna hålla snabb hastighet. De kan ju ha en person som kämpar för sitt liv i ambulansen.Då är det inte lätt att krypa fram. Sen har man märkt och hört på radion och även av förarna själva [har ett par bekanta som arbetar med detta] att när andra bilister hör ambulanssirenerna så ställer de sig på bromsen. Det är ju det sämsta det kan göra med ett utryckningsfordon bakom i full fart.Dessa fordon behöver längre bromssträcka p.g.a.sin tyngd och vill inte ha en panikbromsande bil framför sig. Blinka in mot kanten håll ut så långt det bara går samt håll ordentlig uppsikt i backspegeln hela tiden. Det är dåligt med det. Verkar som en del inte vet att det finns sidospeglar som man har enorm nytta av!

Av Filifjonkan - 29 januari 2007 08:24

Taxichauffören berättade att deras förarlegitimation som skall sitta synlig i bilen var det böter på . Det kostade 3000:- att ha den i plånboken. Den skall sitta synlig för passagerare så det är det lag på med.Svårt för dem ibland eftersom de kan byta bilar under dagen och då är det lätt att glömma den kvar i den förra bilen. Låter väl grinigt! Frågar kunden efter leg så kan de ju ta fram den om de glömt sätta upp den.3000:- för att bära den i plånboken men ändå ha den med det är tufft!

Av Filifjonkan - 29 januari 2007 05:37

Här är dagens puzzel att pilla med. 80 bitar klassisk modellEn målning av en gata i Auvers varsågod den som är hågad

Av Filifjonkan - 29 januari 2007 04:43

Godmorgon världen säger hon tyst,,stampar med fötterna fryser om tårna längtar efter ljuset.Hon ser gryningen långt bort vid horisonten och hör att natten håler på att samla ihop sina tillhörigheter för snart gå av sitt arbetspass.Hon är kaffesugen med.Ser hur plogbilarna börjar komma ut på vägarna igen.I Småland är de instängda av snön allt är vitt och vackert.Hon ser hur Kung Bore forfarande skvätter snö men han börjar tröttna nu. Hon drar åt sig sin tjocka kappa och fnyser åt honom . Säger Gå hem med dig nu det räcker Sverige skall vakna nu.

Av Filifjonkan - 28 januari 2007 23:11

Vad övrigt är,är tystnad. Godnatt Sverige var ni ärAmicus verus est rara avis

Av Filifjonkan - 28 januari 2007 22:15

Men snön faller fortfarande och vi med den. Plogbilen har gått förbi igen så nu är gatans plogvall en rejäl historia. Får hoppas att "snöätaren" kommer i morgon förmiddag och tar bort den för det är smalt att mötas med dessa stora vallar var sida av vägen. Sen fyller ju lilla plogtraktorn på med snön från trottoaren så det blir en vall mot tomtgränsen sen en jättevall mot gatan. Hur farao man skall få ut bilen i morgon det lär inte fungera..Jadå visst är det vackert med snö rent och fint en solig dag med kallgrader jodå men inte vad gäller att ta sig fram i den.Vi får se hur det går i morgon Säger Godnatt Sverige var ni än är .

Av Filifjonkan - 28 januari 2007 20:07

Misan klagar.En misa har jag varit i alla mina dar,miserabel var min mamma, misären var min far.En misa har jag varit och en misa vill jag bli;det är så skönt att sjunka i mild melankoli.Och om jag vore vacker och min näsa underbar,beundrad utav alla och dyrkad av envar,så skulle kanske någon, som vore stor och riktillsända mig en ros i cellofan från en butik.Men allting har en ände och lyckan flyr sin kos;det finns för många taggar på varje liten ros.Jag går i månens skimmer invid den svarta älvoch plockar anemoner - och tänker på mig själv.- Tove Jansson

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards