Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 8 mars 2007

Idag blir det semlerecept annorlunda lånade ur Ab. Men gudagoda.

Av Filifjonkan - 8 mars 2007 19:26

Lite annorlunda semlesmaker kan inte skada,, låter mums. Är mums har ätit Karlsbadersemla faktisktRecepten är lånade ur Aftonbladet likaså bilderna se länk nedanHjortronsemla med mandelgrädde12 stora semlorTid: 90 minHjortronen ger frisk smak och passar utmärkt ihop med mandelgrädden på denna maffiga semla.12 ofyllda semlor (se recept på klassisk semla)Fyllning:200 g mandelmassaGarnering:3 dl vispgrädde2 dl lättsockrade hjortron, eller hjortronsyltFlorsockerGör så här:1. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet.2. Riv mandelmassan och rör försiktigt ned den i den vispade grädden.3. Spritsa eller klicka mandelgrädden på varje semla. Lägg på hjortron.4. Lägg på locken och pudra över florsocker. Karlsbadersemla24 små semlorTid: 90 minLuftiga bullar som får extra smak och färg av äggulorna i degen är basen i dessa läckra minisemlor.100 g smör2 dl mjölk25 g jäst för söta degar0,75 dl socker4 äggulor6,5 dl vetemjölPensling:ÄggMandelspånFyllning:250 g mandelmassa, färdigköpt eller 1 sats hemgjord mandelmassa (se recept)Lite vattenGarnering:3 dl vispgräddeEventuellt florsockerGör så här:1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.2. Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den med lite av degspadet. Häll på resten av degspadet.3. Tillsätt salt, socker, äggulor och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter i köksmaskin.4. Strö lite mjöl över degen. Täck den med en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter.5. Häll upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den till smidig konsistens. Degen ska vara lös, men inte klibbig.6. Dela degen i 24 bitar. Forma till släta, runda bullar.7. Lägg dem glest på bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.8. Pensla de uppjästa bullarna med ägg. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 5–8 minuter.9. Låt bullarna svalna på bakgaller. Aftonbladetmed semlerecepten

 
 
Breezie

Breezie

8 mars 2007 20:04

Men se där ja, så blev det din tur också :) Ta en kik här http://breezie.bloggagratis.se/2007/03/08/97450-jag-har-blivit-tagen/

http://Breezie

 
Ingen bild

filifjonkan

8 mars 2007 20:19

Breezie jag nobbar denna lista med du är nr 4 i ordningen nu läs svaret på dina kommentarer är du snäll Avskyr dessa listor.

 
Hannele

Hannele

8 mars 2007 23:45

Semla är semla och bakelse är bakelse,
någon ordning får det väl ändå vara..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Ingen bild

Filifjonkan

9 mars 2007 09:47

Hannele heheh du tänker på Hjortronsemlan då särskilt,,,har faktiskt ätit lingonsemla och blåbärsemla med... men kan hålla med dig om att semla är semla,,,och bakelser är inte semla.

 
Hannele

Hannele

9 mars 2007 13:43

Jag kan gott tänka mej att äta lingonbullar och hjortronbullar..
Dottern har bakat väldigt goda blåbärsbullar.

http://hannelesparadis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards