Filifjonkans värld

Alla inlägg under mars 2007

Av Filifjonkan - 30 mars 2007 10:35

Det finns en grupp människor faktiskt som aldrig någonsin misslyckas med något!De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker.

Av Filifjonkan - 30 mars 2007 04:46

I Småland är en Filifjonka det i alla fall, kaffebryggaren puttrar i köket i vanlig ordning med det är kyligt ute idag med.Väderstationen visar -2.4 stackars mina blommor.Sopbilen har precis skramlat förbi och tömt min tunna igen.Skönt det. Idag skall det bli torkning av postlådan och soptunnan igen det har dammats ner så det är grått allting.Vinterns sand ligger ännu kvar och dammar i solen man väntar på den sopande traktorn nu faktiskt.Ja Son och sonhustru är i faggorna får lördagsbesök av dem. Skall bli roligt. Ja då får dagen vara startad så ha det bra då.

Av Filifjonkan - 29 mars 2007 17:13

Blomsteraffären hade fått in så söta primula att plantera ner i mina krukor på farstubron. Det är knallgula blommor sen ser det ut som någon har spillt olja som droppat på blommans kronblad.Kunde inte låta bli dem förstås, 2 st inhandlades. Sen blev det 5 st små krukade låga påskliljor. De sattes i samma kruka 2 st tillsammans med primulan. De har stått ute i storm och drivis de sista dagarna hagel och sol och regn och de ser jättefina ut ändå. Man blir glad av sådana blommor.

Av Filifjonkan - 29 mars 2007 15:40

Idag var det rotation på tippen.Halva byn var där och kastade och återvann grejor.Men nu är man av med den gnagda påsklådan så påskpyntet har decimerats en aning. Fel en stor aning menar jag.Känns faktiskt rätt så skönt. Kastade en värmefläkt med som "tackat för kaffet" Dålig kvalite ingen billig grej precis men höll i 2 år knappt.Slit och slänggrejor verkar det mesta vara nuförtiden.Men ingen slit och slänggrej är den gamla wolksvagenbubblan.Såg en i går nylackad och så fin, man blir nostalgisk för en sådan har man haft och saknat många gånger.De håller ännu säkerligen uppiffade och lagade men rullar.Man känner igen motorljudet så himla väl. Speciell klang på den.Hmm hur fanken kom jag in på wolkswagen nu då?

Av Filifjonkan - 29 mars 2007 12:56

Länken till seriesidan handlar om "Curlingföräldrar" tycker Fílifjonkan här

Av Filifjonkan - 29 mars 2007 11:22

Den här påskhäxan hade de inte knaprat på mössen. Dög väl inte antar jag eller så skrämde hon ihjäl dem.Hon har bott hos mig ett antal år nu tror det är en ca 10-12 år så det är en lite äldre dam.Passar hos Fjonkan. Hon är avdammad skakad och vädrad samt torkad om pipen så det inte finns mösspår. Egentligen skulle hon behöva nytt ris på kvasten men det får vara bra med fjädrar tills vidare.

Av Filifjonkan - 29 mars 2007 09:31

Det har varit service på vår kära blogg. Tänk så bra vi har det va! Här sitter vi och bara klottrar och klickar in bilder och pratar om ditt och datt.Så sköter de om grejorna åt oss så det fungerar. Vi slipper den hemska reklamen som tv och film dränker oss med tvi tvi,,,jadå jag veeet att den är nödvändig för vissa saker men det blir så tjatigt. Samma om och om igen.Mitt i filmerna eller något program man vill se. Suck och morr,,,Det är fridfullt på bloggen på så vis. Fullt av trevliga människor har vi med runt oss att "prata lite med "och att dela vardagsbestyr och annat med virtuellt.Samt att kika på allt "ögongodis som var och varannan lägger ut. Läsa trevliga saker ibland svåra saker ibland så roliga så man skrattar på sig. Blogglivet är bra. Inga förpliktelser mot någon utan bara så som man känner för.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards