Filifjonkans värld

Alla inlägg under mars 2007

Av Filifjonkan - 23 mars 2007 15:07

Fick på aktion förstås helt nya och fräscha lite roliga med tycker jag ref till bilderna. Skall jag ha på mina dukar när man vardagsäter i köket. Kaffe har en förmåga att skvätta ur kopparna och rinna ner på bordet likaså en del mat för att inte tala om ketchup,,,splurrp...stänka,, stänka... röd duk....Har haft apelsinklyftor och har men det är bara 2 st. Bra pris med på dessa.

Av Filifjonkan - 23 mars 2007 10:17

Ojoj nu så har man stampat jordgolv i köket väldigt chickt...stavas det sÅ?? Ja ni fattar vad jag menar. Men de små skotten på sina vingelstänglar som man får pilla ner med pincett det har nu rest sig ordentligt.Märkligt man tar fram ordentligt med underlag så man inte skall spilla jord och annat jox det går riktigt bra i 30 sekunder sen börjar det.Det liksom drar sig mot kanten för att riktigt kunna rinna ner mot golvet,Brukar stå ute på tomten annars med detta men det är ju för kallt nu så det blev till att skräpa ner inne.Jaja det blir flera meter långa slingor av dessa med röda paraplyblommor på längre fram i sommar om väder och vind vill det förstås.

Av Filifjonkan - 23 mars 2007 04:46

Det är kallt idag och ännu mörkt. Natten har inte träffat gryningen ännu men snart så är den på väg,kan ana frk Gryning vid horisonten om jag tittar ut ordentligt.Nåväl här vankas kaffe och en grovbrödsmacka med tomater på bara. Lite vitaminer är inte fel till hjärnkontoret.Lite senare idag skall det bli avfärd till grannbyn för att hämta bordstabletterna som jag skall visa er sedan..måste få i mig kaffet först bara annars blir det härdsmälta här av alltihop. "Ty kontorspersonalen har inte börjat jobba ännu"... ha en bra dag alla som är uppstigna särskilt Makalös :) ta dig en kopp kaffe det räcker till dig med.

Av Filifjonkan - 22 mars 2007 22:41

Tänkvärt: Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd

Av Filifjonkan - 22 mars 2007 21:13

Helt befogat för urk..så kallt. Nordlig vind som rev och slet i mina kläder. Den försökte riva allt i sin väg den gick ren bärsärk. Borta vid Knippefloe,,så hade den vält skogen igen stora härliga tallar var ikullvräkta som små tändstickor.Där låg de och visade rötterna för förbipasserande och antagligen grät träden med. Det gjorde nästan Filifjonkan med sällskap i alla fall..Det har varit mycket lipande över nerriven skog sista tiden..Det är hemskt att se det...För att trösta oss stannade vi på bageriet på hemvägen och gick in och drack kaffe och smarrigt till. Nybakt var det.( Inte för att det hjälpte skogen precis) Inhandlades rågbullar alldeles ljumma..samt nötkakor skurna. Skall vi ha till påsk att kalasa på är det tänkt. Brevlådan fulltankad igen . Apotekets påse med mediciner samt reklam och inga räkningar. Det är ovanligt men händer.

Av Filifjonkan - 22 mars 2007 16:27

Men denna gång bara nyttiga saker. Servetter mjuka och goa att torka kaffe och bakelsekladd med om munnen.Blev ett bra pris på dem, handlade båda hos samma dam! Får dem i min brevlåda då. Så smidigt det är ,, men undrar vad brevbäraren tycker om att släpa ut en massa små och stora postpaket. Nåja de får inte vara större än att de går i en utebrevlåda. Och då har hon säkrat jobbet,, det har ökat med dessa mindre paket sa hon och jag tror henne.

Av Filifjonkan - 22 mars 2007 10:34

Filifjonkan var på byns blomsteraffär för en månad sedan och då bara liksom "råkade" man köpa med sig en ny rosa tulpanvas. Visionen som fanns i "kontoret" vara vita tulpaner i rosa vas på vit duk.Det blev en lyckad kombination faktiskt. Nu har jag ingen bild på tulpanerna i denna vas men det går fler tåg...Det som är bra med vasen är att den är greppvänlig och den har 4 ordentliga små filtfötter i botten så man inte repar. Men den är glaserad på något lustigt vis så den känns som persika att ta på. Inte som vanligt porslin med det är det .??Fanns i vitt rosa och grönt och gult. Var inte alls dyr heller.Synnerligen bra pris var det.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards