Direktlänk till inlägg 21 april 2007
Det är ett recept från Arla som jag gjort flera gånger. Gott och enkelt brukar ha kokt pressad potatis till det och och lite äppelmos som smakförhöjare till på tallriken om man nu gillar det..
. Ingredienser
4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till. (Jag brukar skala äpplena så här års för skalen är så hårda och ofta besprutade hårt)
Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem. Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|