Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2006

6 000 fartsyndare plåtade av nya kameror...Filifjonkan ler stort..

Av Filifjonkan - 3 oktober 2006 10:55

"De enbenta plåtpolisernas fångst växer för varje vecka. Hittills har över 6 000 bilförare kört in i näten fastän alla dessa ännu inte lagts ut.Så småningom ska 200 000 fartsyndare per år kunna bötfällas med de nya fartkamerorna." Så står det i dagens Barometer idag. Filifjonkan sjunger "och det var rätt och det var rätt och det var rätt o lagom " äntligen händer det något. Rena anarkin råder ju på Smålands vägar. Den annars så fridsamme smålänningen blir en "vildhjärna" bakom ratten . Det är ett elände att ta sig ut på vägen från Filifjonkans tomt. Man får be till gud ,ellern¨gom annan , hålla i mössan se sig om hela tiden och sen kasta sig dödsföraktande ut på vägen och rivstarta med rena Hollywodtjutande däck för att smälta in i trafikrytmen och då befinner vi oss i tättbebyggt område med skyltat 50 samt skolväg .Skulle inte vilja köra in på en 70 väg milda makter det låter sig knappt göras,,Och då är Filifjonkan en gammal taxichaufför van att köra i trafiken o det hjälper inte heller. Så som sagt fram för mer fartkameror sätt dem i tättbebyggt område gärna utanför Filifjonkans utfart så man kan ta sig levandes ut på vägen.Tillägg Nu finns det en omröstning att tycka om skall bli intressant att se vad som tycks . Så tyck gärna.

 
 
Ingen bild

marie

3 oktober 2006 11:59

Du är en riktig "lapplisa" har jag för mig. Hur många körkort har du egentligen? Hela alfabetet? Själv har jag *B*

 
Ingen bild

marie

3 oktober 2006 14:39

För övrigt anser jag att om kamerorna får folk att köra mer försiktigt så är det väldigt bra.

 
Ingen bild

dsorfi

3 oktober 2006 18:13

Usch säger jag om fartkameror, breda fina vägar med raksträckor o så dyker de rackarna upp o jag som aldrig kommer ihåg var de sitter.

 
Ingen bild

Kane

3 oktober 2006 21:01

Gillar inte kamerorna. Tycker att det är en orättvis jägare som låter turister och MC köra hur fort de vill utan att behöva bry sig.

När sån här automatiserad bevakning blir allt vanligare så kommer den ordinarie övervakningen att bli mer och mer indragen för att till slut helt skötras av kameror som inte jagar MC-leksakerna och turister. Frizon för dem således.

Antingen alla eller ingen. Vi skulle inte acceptera kameror som bara tog ett visst bilmärke eller bara kvinnor bakom ratten.

 
Filifjonkan  kliar sig i mössan

Filifjonkan kliar sig i mössan

3 oktober 2006 21:08

Jaha här ser vi redan att åsikterna går isär vad gäller kamerorna i stolparna. Men lugnast hålla sig lagligt och billigast

http://filifjonkan-se

 
Ingen bild

La Familia

4 oktober 2006 20:58

Jag förstår inte varför just lagar om hastighet anses vara så självklara att bryta mot. De flesta tycker ju att det är deras fulla rätt som svenska medborgare att få köra så fort de vill. Dessvärre är det så att en bil är fullständigt livsfarlig för omgivningen, så jag tycker det skulle vara extra hårda lagar, övervakning och straff kring just bilanvändning. Hur många tänker på att i 30 km/h hinner man 10 meter innan man ens hunnit reagera för ett plötsligt hinder på vägen. I 70 km/h hinner man nästan 20 meter på en sekund, vilket är en ganska normal reaktionstid. Det är tamejfan oansvarigt att köra fortare än vad hastighetsbegränsningen anger. Det är visserligen synd att fartkamerorna inte tar MC-förarna, men att använda det som argument är löjligt. Bara för att vi inte kan hjälpa alla fattiga barn i världen ska vi väl inte låta bli att hjälpa de vi kan hjälpa.

 
Filifjonkan säger

Filifjonkan säger

4 oktober 2006 21:08

Det La Familia är ovan uttrycker är ju alldeles riktigt man kan ju undra var "hänsyn omdöme och varsamhet" har kastats i för någon papperskorg!Hörde också ennannan som tckte att det är underligt att det inte finns fartkameror vid skolor och daghem! Det ser man ingen faktiskt men däremot stora motorvägar och raksträckor det är lite inkonsekvent tycker man ju med . Var rädd om våra stora vägar men "skit" i barnen det är ju Sveriges lags stora uppgift tydligen att uttrycka. Morr,,, Lagen visar en "svinnmentalitet" ju!

http://filifjonkan-se

 
Ingen bild

Kane

5 oktober 2006 07:24

La Familia: Det var inget argument mot fartkameror, det var min tanke på varför jag personligen tycker att det är en dum ersättning för den vanliga polisens arbete. Alla vet ju att så fort något som sparar pengar och fungerar är i funktion så sparas det in på annat håll.

Vill man analysera är faktiskt det mesta här i livet oansvarigt, både inför sig själv och sin omgivning. Det handlar allra oftast bara om var man själv drar gränsen för sin egen moral.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards