Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2006

Att försöka vara amatörrörmokare,,,går väl hyfsat bortsett från att man kräks

Av Filifjonkan - 13 oktober 2006 17:34

Alltså hoppas du inte sitter och äter nåt nu om du läser min blogg, vill bara varna för att det nog inte är tillrådligt. Har du svalt nu och tuggat färdigt så jag kan börja? Ok,,igår tog det stopp i mitt köksavlopp. Tvärnit, men man får skylla sig själv har sett det tilltagit mer och mer,men eftersom man har dissekerat avloppet under köksbänken förut så drar man sig verkligen så länge det bara går. Men som sagt idag fredag den 13 tog det stopp(hör Murfy garva rått bakom mig) Urk..det var bara att på med gummihandskarna och fram med spann samt en bra lång skruvmejsel och en rekorderlig polygrip. En påse strategiskt hängd på armavstånd som man kan "vomera" i vid behov samt ett rekordeligt förkläde . Ett djupt andetag och fram med polygripen och börja skruva. I det läget kommer den underbara snusklukten,,magen börjar åka upp o ner. Man kommer på att man har klädnyporna inte långt ifrån fort dit o fram med den äldsta plastnypan man har, sätter den i näsen och magen stannar.Pust ..Nytt djupt andetag och dit o dissekera ! Det forsar ner i spannen av svart gucka slemmigt trådigt häftstiftigt man tror det far ur en råtta i upplösning o når raskt spypåsen för nu kommer det. Det var lunchen som behagade ge sig iväg. Efter lite vatten och torkande så får man lös alltihop o ut med eländet i toan o det som man trodde var en råtta visade sig vara hår trådar knappnålar o annat som jag inte tittade så noga efter.Rören görs rena o petas rena , hett vatten spolas tvättmedel forsar igenom sen är det bara att skruva fast bråten igen. Bara och bara hm gäller att få det riktigt tätt med för rören är ju inte precis för långa utan millimeterpassning på dem men till sist är det tätt.Så återstår bara sanering av använda verktyg.. sanering av Filifjonka som konstaterat att någon middag kan det inte bli tal om idag efter den historien. Så visst kan man,,släng dig i väggen rörmokarn,,där lurade jag dig på ett jobb!

 
 
Ingen bild

marie

13 oktober 2006 17:40

Applåderar och är djupt impad!

 
Ingen bild

dsorfi

13 oktober 2006 17:57

Sånt är ju jag förskonad från,min sambo brukar ta den biten och det är skönt får jag säga.

 
Ingen bild

marie

14 oktober 2006 04:04

Ser att Fjonkan har bild på Mr Muscle! Det är det bästa men är det sådant en Fjonka använder?

 
Filifjonkan  säger

Filifjonkan säger

14 oktober 2006 07:09

Godmorgon...Ja ibland inte alltid finns ju grumme såpa med o andra skarpa doningar herr muskels hehhe propplösare finns också annars är diskmaskinsmedlet mycket bra skitlösare också..

http://filifjonkan-se

 
Ingen bild

Ulmus

14 oktober 2006 08:45

Första gången jag gav mig på det där jobbet (vilket jag gör regelbundet, både i badrum och kök) fick maken spatt - det måste ju vara en RÖRMOKARE som gör såna saker...men jag har gjort det hundra gånger, och det är inte några problem alls! Tvärtom är det ganska kul...och inte brukar jag må illa av det heller...men det kanske beror på att jag jobbat så många år i vården och hanterat betydligt värre saker än lite avloppsgojs...?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards