Filifjonkans värld

Alla inlägg under oktober 2006

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 22:35

En snäll granne (Onsdagen) skulle passera måndagens stämpelklocka i samma tid som hon skall hem så hon bromsar o tar med henne. De bor i samma trappuppgång allihop. Onsdagen har fortfarande lediga dagar . Hon har shoppat varmt tll sig. Hon ger Frk måndag ett par varma sköna vantar som hon kom över till bra pris. Det gladde sig måndag mycket över ty någon av dagarna har knyckt hennes vantar i torkskåpet i den gemensamma tvättstugan, Hon skall sätta upp en lapp minsann för hon är lite sur därvidlag.Men hon är glad att få komma hem i sin varma goa säng straxt Det blev en anings kyligt i kväll tyckte hon.Morgondagen ser ut att bli hemsk.Hon tycker synd om natten som skall stå på sitt pass snart i denna mörka kväll. Godnatt Sverige var ni än är . .

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 20:51

En snobb sätter sig utan att ändra en min på en igelkott bara för att någon sagt honom att det är en stol designad av Picassotillägg efteråt Gå in och kolla på Breezies blogg så får ni se vad hon fixat till nu:)

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 20:19

Det verkar som man skall stanna i sängen med ett extra täcke på sig i morgon,, skall hämta ett i min garderob för extra filtar o täcken i händelse av nattgäster. Man är rustad. Drar upp elementen lite extra tror jag också. Det hörs redan att det blåser det liksom smäviner i husknuten . Såg 3 st rådjur i skymningen som stod längst ner på min tomt och knaprade på äpplena som vi hävt av där de har snart ätit upp dem alla Var en full skottkärra.

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 19:03

Åhh man skulle ha köpt biljetter till The Boss som håller konsert i vårt lilleputtland. Men vi har ju fått godkänt av honom förut med i tidningarna så han kommer lite då o då. Något äldre o tunnhårigare som alla men fullt ös på scen. Hans sista platta The Seeger sessions är kanonbra. Har lyssnat på den ideligen och återkommer till den ständigt, ett behov är det samt lite nostalgi. Så kanske någon bloggare är på konserten och kan lämna oss övriga lite info om hur det var!. please..

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 17:17

Har inte kunnat komma in på bloggen idag i ett par timmar...är det bara Filifjonkan som haft det så eller har det varit fel på grejorna eller är det hos mig felet legat? Tacksam om svar

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 17:14

Bröder hittade stor vikingaskattEn vikingatida skatt har hittats på södra Gotland. Två ungdomar träffade på fyndet, nära tre kilo silvermynt från 900-talet. -Jag råkade av en slump stöta på ett arabiskt silvermynt, säger Edvin Sandberg, till TT. TTs text.Filifjonkan frågar sig hur man snabbast kommer till Gotland,,? men det är klart att Gotland kommer väl att sjunka när alla skattletare tar sig dit! Hela ön verkar bestå av ouppgrävda skatter detta var ju inte den första precis. Kul är det! Samt lite historia man kan få veta därav.

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 10:24

Kan det vara så? Kan det kanske gå bra ändå nu när man fått lära sig( och dessutom fått stjärnorna dissekerade i atomer nästan.) att det är bara stenklumpar ännu glödande som resterar från the Big Bang som far ikring och att meteorerna dessutom då är en slocknad stenklump ! Hela Filifjonkans sinne för Edit Södergrans snack om stjärnor och kärlek och hela den bilden man fått lära sig rasade ju ihop. Dessutom barnvisan Blinka lilla stjärna där,,,och så vidare har mist sin charm ja det finns otaliga exempel på kärlek och stjärnor,,Filifjonkan säger rått "kärlek och stenar snarare eller kärlek och glödande massa!" Alla vackra sånger och föreställningar om månen! Ha ,,vadå "gubben i månen" det är en stenöken det med som man "tutar" i de små barnen för att de skall tro på något spännande ouppnåeligt. De flesta har väl hört uttrycket ta ner månen till dig i kärlekssammanhang! Vem katten vill ha en stenhög om det nu vore möjligt alltså. Ja ja nya vetenskaper är inte alltid av godo.Filifjonkan tutade i sin snöätande lilla dotter att" usch gumman ät inte snön det finns små vita maskar i den" i avsikt att få henne att sluta för som de flesta vet är snön rätt lortig åtminstone i tätorter o liknande. Detta satte sig verkligen hos den lilla tösen. Häromåret, kan ha varit för 3-4 år sedan går den bittra sanningen upp för den nu vuxna dottern att det inte var på det viset hennes moder tutat i henne. Hon blev skakad i sina grundvalar,,säger hon. Men som sagt effektivt var det hon åt inte mer snö från den dagen och kommer förmodligen aldrig att göra det! Eller vad säger min ängel om du läser detta? Kanske en liten kommentar från dig kan utveckla sig? " Mea maxima culpa"

Av Filifjonkan - 30 oktober 2006 07:46

Jaha så var vi då på väg. Känns helt ljuvligt klockan står på tidig morgon det är glest med trafiken.Ut på stora vägen med kylaren mot Nikkaluokta. En transportsträcka åtminstone till Sundsvall. Då börjar naturen byta om lite grann ,skogen blir lite lägre på höjden o det är glesare mellan träden ,ingen John Bauerskog längre. Vi stannar vid Sunsvall en naturrastplast och ordnar frukost, kokt ägg jos o en macka intages i lilla sittgruppen sen tar vi kaffekoppen med oss och fäller upp varsin campingstol och sätter oss i kanten av gruset med blicken mot sjön som det kluckar i för vågorna skvalpar lite . Vi går in efter en stund lägger oss och sover middag. I bakgrunden hör man bilar som susar förbi men vi knäpper på vår medhavda radio o lyssnar till musiken.Snart snarkar vi gott.Vaknar en timme senare av att det är lite varmt inne för takluckan var bara öppnad en pyttebit nu åker den upp helt myggnätet dras för och halva ytterdörren får vara öppen med mygg draperiet för draget,.Blir ett skönt korsdrag.Efter en stunds pratande om resvägen rullar vi vidare mot Ånge och Östersund och snart ser vi Indalsälven. Stannar vid ny naturrastplats. Finns en grillkåta och upplagda stockar att sitta på grillkol har vi med oss i kofferten. Vi grillar lövbiff med salladsgucka emellan sam delar på en lättöl. Sitter sen o tittat in i grillglöden i skymningsljuset medans den ännu glöder..Indalsälvens forsande vatten hörs så tydligt för det är inte mer än 25 meter till vattnet. Fiskespöna fram,,drag på och vi provkastar ,inte i avsikt att då fisk utan bara för njutandets skull. Ingen fisk blev det men några mindre hugg i alla fall.,Myggen har nu hittat oss och går till klara anfall i grupp myggmedel är inkletat så vi luktar som ett fiskrökeri men det hjälper inte nämnvärt..så det bir rask ingång i vagnen och igen med dörren . Dags att koja,, forts annan dag........

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards