Filifjonkans värld

Alla inlägg under maj 2006

Av Filifjonkan - 31 maj 2006 19:07

Idag är en "låg dag" lågt i tak himlen kolsvart och åskan mullrar hotfullt,Har fått lov att stänga av allt och dra ur sladdarna med, är rädd att min dator steks annars,,för dyra grejor att grilla!Alltså åker man på dataabstinens,,, inte klokt ju men så är det,Man är klart beroende,,,men det kan väl gå an, värre om man var beroende av tyngre grejor!Här kommer några välplacerade ord av en man som heter Atle Burman,gissar att han också haft låga dagar!Riktig förtvivlan har inget tal,sitter där bara och mal och malRiktig förvivlan har ingen gråtgråten befriar efteråtRiktig förtvivlan o mänskosjälskydde dig himlen riktigt väl!Godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 30 maj 2006 20:32

Har lilla tant Hilda nu tur så ramlar hon och bryter lårbenent och blir så småningom körd till lasarettet där de gör ren henne och lagar lårbenet och ser om hennes sår och talar vänligt med henne . Hilda får stanna ett tag och blir lite rundare för på lasarettet ger de Hilda ett sugrör till soppor och hjälper henne med filmjlök o annan knepig mat.Hilda vill inte fara tillbaka till Tallgården säger hon Hon vill stanna på lasarettet men det går ju inte,Hon skickas ensam i en taxi tillsammans med andra som skall till sin hemort hon får åka många mil den dagen runt sin kommun.Så småningom är de framme vid Hildas Tallgården Chauffören kör in henne i rullstol i vestibulen och ropar på personalen som inte hör det och inte kommer. Tid finns inte för taxin att vänta så chauffören lämnar henne i vestibulen. När nattskiftet går på sitt pass så sitter vår lilla tant i hatt o kappa blöt i vestbulen halvsovandes.Ingen har upptäckt henne men nu körs hon in i sitt rum läggs i säng o gallren dras upp ,Nästa morgon serveras hon kaffe o smörgås samt när det är frukostdax filmjölk med sked!Som man härav nu kan förstå så kommer den lille tanten inte bli så långvarig för hon kommer att tyna bort av svält såsom andra förmodligen redan gjort och gör så det blir lediga sängplatser till någon ny.Sverige Sverige du fosterland som tar väl hand om dina gamla, ja visst det vill man lova tak över huvudet samt en sängplats jaaMen om man få välja här så skulle det ju vara på sin plats att bemanna pensionärshemmen ordentligt med personal som hinner tillgodose de boendes behov . Annars får vi nog återuppta den gamla ättestupan (myt eller inte),ty det verkar mer hunmant än sådant leverne som beskrivits, Tänk på det ,,nästa gång är det din anhörig eller rent av du själv!

Av Filifjonkan - 29 maj 2006 20:40

Lilla Tant Hilda är hungrig och trött. Personalen lägger märke till att hon magrar väldigt såsom de övriga boende gör där. Kläder sys in i midjor och byxlinningar men nu heter det att pensionärernas mat inte är tillräckligt näringsrik!Stort rabalder i tidningar och möten samt kosthållningen ändras till fetare mat.Det serveras numera som morgonmål riktigt fin och fet välling som rinner av skeden lika bra som den övriga maten som Hilda och de övriga skall sleva i sig med darriga händer och armar,Haklappar av engångsmodell är standard eftersom de alla spiller så omåttligt på sina kläder annarsHilda o de andra behöver någon som matar dem men det är för lite personal för att hinna med det eftersom det ligger andra sängbundna som måste matas i första hand.Dagarna fortskrider Hilda har nu fått på sig blöjor eftersom tiden inte medger toabesök för de boende tar för lång tid. Blöjan sätts på på morgonen och bytes vid läggdags vilket resulterari att Hilda får stora sår i sitt ömtåliga skinnsom blir infekterat. Hilda gråter och kvider var gång det duschas (läs var 14-onde dag)ty tvålen svider förfärligt i hennes sår. forts i morgon.

Av Filifjonkan - 28 maj 2006 22:45

Hilda har det bra, hon har fått ta med sig tavlor och en liten byrå samt en stol som hon satt i hemma i sin stuga.Men Hildas kära katt är utackorderad hos en snäll granne,Hilda saknar redan sin kära spinnande vän som hon haft till sällskap i 12 år.Sjukhussängen står vid den ena väggen den kan man hissa upp och ner och så finns det galler man kan dra för så Hilda inte kan gå ur sängen ifall hon skulle vilja det,Hon kan inte ramla heller vilket är det fina med dessa galler däremot skaver hon sönder sina smalben i desperata försök nattetid att gå till toaletten.Hilda förstår inte att hon har fått en rejäl nattblöja påsatt, tycker bara hon ligger obekvämt och knöligt.Hilda vet inte var hon är just nu men hon längtar hem till sin stugaHär är allt så annorlunda ingen har tid att prata med henne eller dricka kaffe med henne och fast hon lockar på sin katt så kommer den inte,,,det oroar Hilda.Maten får man sig serverad vid bordet i matsalen tillsammans med de övriga gästerna där.Man får soppa med sked till middag. Soppan stannar inte kvar på Hildas sked för hennes armar är så darriga numera så soppan rinner ut i Hildas knä och på hennes klänning. Hon försöker igen för hon är hungrig men skeden skakar så illa så den är tom när den väl når till munnen.Det dukas av och Hilda körs in på sitt rum igen i den blöta kletiga klänningen magen kurrar av hunger för smörgåsen var för svårtuggad för hennes tänder.Nästa morgon serveras det välling med sked,,samma procedur med skeden allt rinner av på grund av skakningarna. Hilda försöker se om någon kan hjälpa henne med maten men det är bara 2 st och de matar redan andra herrar o damer. (forts i morgon!)

Av Filifjonkan - 28 maj 2006 09:51

Kapitel 1Hilda (fiktivt() är en liten tunn dam, senig och utsliten i sin kropp vitt hår och bestämda åsikter!Lilla tant Hilda har flyttat hemifrån. Hon har lämnat sin röda stuga med vita knutar o katt ty nu klarar sig Hilda inte själv hemma längre.Hon har stämplat in på Tallgårdens(fiktivt också) pensionärsboende.En fin tegelbyggnad med låsta dörrar och fönster mardrömmen för en liten tant som inte orkar mer!Blanka golv glasdörrar som man kan se igenom , snäll personal i färgade kläder och massor med nya grannar som också är boende och som Hilda inte känner alls.Nu skall Hilda få det bra säger de,!forts i morgon>>

Av Filifjonkan - 27 maj 2006 18:52

Godkväll om det nu är det?Inte hos mig, är upprörd , näe värre än så , säger hemska ord...Man läser tidningar och möts av elände elände överallt,Sista var ju droppen 2 st 13-åriga töser den ena stackaren mördad och våldtagen den andra samma behandling men lyckades fly.Arma tös måtte hon få all hjälp som går att få,Vad skall vi göra med dessa förövare? Finns inte nog stränga straff för dessa gräsligheter Jag hoppas sannerligen att de skärper straffsatserna nu.Vårt kära Sverige är på väg åt"häcklefjäll"

Av Filifjonkan - 27 maj 2006 18:48

Testar om det fungerar

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Maj 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards