Direktlänk till inlägg 9 mars 2007
Har klippt och lånat recepten från Aftonbladet ifall någon vill förgylla sin helg. Se länk nedan, Bilderna är också lånade ur Aftonbladet.Choklad- och björnbärsbomb8 portTid: 20+20 min + tid i frysenChokladparfait:150 g mörk choklad, 70 %2 äggulor1 msk socker2 dl gräddeBjörnbärsparfait:2 äggulor2 msk socker2 dl grädde1,5 dl björnbär, frysta2 msk florsockerTill servering:1 pkt frysta björnbär, 300 g1 dl sockerGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Vispa äggulor och socker pösigt.3. Vispa grädden. Rör ned äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden. Rör bara så mycket att det precis blandas.4. Klä en rundbottnad skål, cirka 8 dl, med plastfolie invändigt. Häll smeten i skålen. Klä en mindre skål, cirka 4 dl, med plastfolie utvändigt. Sätt ned den i smeten. Frys i minst 2 timmar.5. Mixa björnbär och florsocker.6. Vispa äggulor och socker pösigt.7. Vispa grädden. Blanda äggsmeten med 2/3 av de mixade björnbären och lite av grädden. Vänd ner resten av grädden.8. Ta ut parfaitformen ur frysen. Häll varmt vatten i den lilla skålen så att den går att lyfta bort. Häll smeten i hålet. Klicka de återstående mixade björnbären i mitten. Frys i ytterligare minst 2 timmar.9. Tag ut formen och låt den stå i kylskåpet i cirka 30 minuter före servering. Stjälp upp parfaiten på ett fat.10. Servera med varma björnbär.***********************************Vi
t chokladmousse med lime6 portTid: 20 min + tid att stelna150 g vit choklad3 äggulor3 dl grädderivet skal av 1 limeTill servering:30 tunna mörka chokladplattor, till exempel NoblesseHallon, färska eller frystaEventuellt strimlat limeskalGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Lyft av skålen och rör ned äggulorna en i taget medan chokladen är varm.3. Vispa grädden. Rör ned en fjärdedel av grädden och det rivna limeskalet i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ned resten av grädden.4. Låt moussen stå kallt att stelna i cirka två timmar.5. Lägg upp moussen så här: Fäst två chokladplattor med lite av moussen på en tallrik. Spritsa eller klicka på chokladmousse, lägg på några hallon och ytterligare två chokladplattor, upprepa och avsluta med en chokladplatta med lite mousse och bär ovanpå.6. Toppa eventuellt med lite strimlat limeskal.Chokladsufflé med mangosorbet Här är recepten om ni vill se
Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem. Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|