Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 9 mars 2007

Jaha nu så är det klippt igen till helgens efterrätter..

Av Filifjonkan - 9 mars 2007 17:06

Har klippt och lånat recepten från Aftonbladet ifall någon vill förgylla sin helg. Se länk nedan, Bilderna är också lånade ur Aftonbladet.Choklad- och björnbärsbomb8 portTid: 20+20 min + tid i frysenChokladparfait:150 g mörk choklad, 70 %2 äggulor1 msk socker2 dl gräddeBjörnbärsparfait:2 äggulor2 msk socker2 dl grädde1,5 dl björnbär, frysta2 msk florsockerTill servering:1 pkt frysta björnbär, 300 g1 dl sockerGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Vispa äggulor och socker pösigt.3. Vispa grädden. Rör ned äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden. Rör bara så mycket att det precis blandas.4. Klä en rundbottnad skål, cirka 8 dl, med plastfolie invändigt. Häll smeten i skålen. Klä en mindre skål, cirka 4 dl, med plastfolie utvändigt. Sätt ned den i smeten. Frys i minst 2 timmar.5. Mixa björnbär och florsocker.6. Vispa äggulor och socker pösigt.7. Vispa grädden. Blanda äggsmeten med 2/3 av de mixade björnbären och lite av grädden. Vänd ner resten av grädden.8. Ta ut parfaitformen ur frysen. Häll varmt vatten i den lilla skålen så att den går att lyfta bort. Häll smeten i hålet. Klicka de återstående mixade björnbären i mitten. Frys i ytterligare minst 2 timmar.9. Tag ut formen och låt den stå i kylskåpet i cirka 30 minuter före servering. Stjälp upp parfaiten på ett fat.10. Servera med varma björnbär.***********************************Vi
t chokladmousse med lime6 portTid: 20 min + tid att stelna150 g vit choklad3 äggulor3 dl grädderivet skal av 1 limeTill servering:30 tunna mörka chokladplattor, till exempel NoblesseHallon, färska eller frystaEventuellt strimlat limeskalGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Lyft av skålen och rör ned äggulorna en i taget medan chokladen är varm.3. Vispa grädden. Rör ned en fjärdedel av grädden och det rivna limeskalet i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ned resten av grädden.4. Låt moussen stå kallt att stelna i cirka två timmar.5. Lägg upp moussen så här: Fäst två chokladplattor med lite av moussen på en tallrik. Spritsa eller klicka på chokladmousse, lägg på några hallon och ytterligare två chokladplattor, upprepa och avsluta med en chokladplatta med lite mousse och bär ovanpå.6. Toppa eventuellt med lite strimlat limeskal.Chokladsufflé med mangosorbet Här är recepten om ni vill se

 
 
Fru Fundersam

Fru Fundersam

9 mars 2007 17:21

Åååå, så gott!
Synd att man inte orkar laga bara...
Kanske en annan dag.
:-)

http://frufundersam.bloggagratis.se

 
Breezie

Breezie

9 mars 2007 18:43

Åhh perfekt. Jag får middags gäster på söndag och har funderat på efterrätten...jag tror jag tar och testar en av dessa. KANON :) Så vill jag bara säga att det gör absolut inget att du inte svarar på listan. Jag tycker inte heller om dem, men gjorde ett undantag ;)

http://Breesie

 
Ingen bild

Filifjonkan

9 mars 2007 19:51

Hej Breezie,vad kul att det klaffade för dig..hoppas det smakar gott detta då men det är jag ganska säker på. Behöver bara titta på ingredienserna. Ser ju festligt ut med. Ja dessa listor det är fler som inte är så glada över det men det är ju upp till var och en det där.

 
Ingen bild

dsorfi

9 mars 2007 21:00

Oj vad fjonkan lockar till onyttigheter,tur att dsorfi är för trött för att fixa till godsakerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards