Filifjonkans värld

Alla inlägg under oktober 2006

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 17:20

Snökaos på vägMeteorologerna på SMHI beredda - kan utfärda varning för snökaos när som helst Blixthalka kan göra vägarna livsfarliga."Välj rätt däck - och håll ordentligt avstånd" (text o bild lånat av Aftonbladet) Filifjonkan säger "och den ljusnande framtid är vår" för ljusare blir det men kallare så fram med yllekallingarna och mameluckerna gott folk.

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 16:27

Hej vad det går idag....lönedagar är alltid bättre dagar än andra...funderar varför,,fniss.Näedå! Nåväl bankomaten besöktes för kontanter vilket fler tänkt sig där. Sen blev det stora affären tvättmedel ny sop o skyffel samt mjukisbrallor.Vidare till posten Ica, paket hämtades med badrumsmatta run mörkblå med tomte på samt plommonfärgade jeans och en plommonfärgad jumpers .Billigt julklappspapper samt en sidensjal med underbara rosor på, svart o röd o grön stor var den med. Ett paraply i svart samt 3 st bomullshandukar till köket .Filifjonkan vill torka lite porslin i bland och man hade 12 st med broderat namn på när man gifte sig i tidernas begynnelse men de är rätt slut nu så man får komplettera.Mat inhandlades med sen blev det en liten runda över skogen och åkrarna. Ett svanpar hade slagit sig ner i en åker inte alls långt från Emån där de kan morgontvätta sig o bada samt äta vad de hittar.Styrde med försiktighet över den gamla träbron som Filifjonkan är övertygad om att den kommer ge med sig så man brakar rakt ner ett fall med bilen på ca 5 meters höjd och en jäkla massa vatten. Inget man strävar efter precis Men man kom över den här gången med.Så nu skall här ätas lite rester till middag finns lite fisk kvar samt grönsaksoppa men jag får se vad det blir. Köpte smarr i Ica med så det finns så mycket skåpen rymmer.

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 13:22

Ny bok hemtankad från biblioteket det är Hans Hellbergs Dödslängtan det låter lite illavarslande med en sådan titel men den är förmodligen spännande . Hans böcker brukar vara det så Filifjonkan återkommer när alla 332 sidorna är lästa o säger vad jag tycker om boken,. Alltid kul om någon annan med läst den ,roligt att se hur man ser på samma bok.

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 11:32

Filifjonkan saknar ett mycket gammalt och anrikt fik i Stockholm. Det finns redan omnämnt i rullorna på 1700talet det heter Sturekatten och ligger på Riddargatan i hufvudstaden. Inrett med med blandade stilmöbler ala Karljohanssoffor o bord samt rokokomöbler. Stämningen är mycket gemytlig man känner anorna i väggarna de dallrar av minnen i luften känns det som .Personalen är tidsenligt klädda i långa svarta kjolar med spetsförkläden och bakverken och bröd och tårtor är helt sagolika. Numera finns en liten uteservering när vädret så tillåter om sommaren. Sturekatten är alltid välbesökt med folk av alla sorter unga som gamla och man återkommer gärna om möjlighet finnes.Rekommenderar ett besök faktiskt där.

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 10:33

Ser i dagens tidning att nu vill Finska myndigheter släppa lös Den där Juha han har suttit 18 år o då tycker de att han skall benådas han har ansökt om nåd själv flera gånger. Men här säger vår minister Nej. (läs tack och lov) hon motiverar det med att han har rymt från fängelset och begått nya brott direkt så det är inte lämpligt med en sån lös. Hela Åmsele by var visst i uppror för de vill glömma denna tragedi och tjejen som var medhjälpare Marita vill de inta ta till nåder heller vilket man kan begripa det var 3 personer de hade ihjäl på kyrkogården 2 st sköt de och kvinnan skar de ihjäl den där dagen 1988 Så släpp inte lös honom.håller med Beatrice Ask som omväxling.

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 09:29

Vill du lära dig hur du skall ligga för att sova så avslappnat som möjligt? Iså fall skall du titta på länken som heter stilstudie i sömn där är det avslappnat

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 05:58

Vet inte men måste ju säga att det faktiskt känns väl tidigt med julbordsannonser redan nu men ännu har jag inga priser sett undras vad det skall kosta i år då?! Man känner sig inte precis "in the mood "för julmat ännu vi klipper ju fortfarande gräsmattorna så hösten har inte tagit järngrpp ens om Småland i alla fall men kanske då i Pajala och Kiuna där snön låg igår . Där kan man tänka så långt möjligen, vet inte om vi har några så långt uppifrån på bloggen i så fall tycker ni det är lagom med det nu frågar Filifjonkan?

Av Filifjonkan - 18 oktober 2006 05:25

Upp och hoppa mor slå på trumman bror det är dans uti Valhall inatt--och så vidare.Mörkt som i en säck här bara Filifjonkans dataskärm som ger ett lite fladdrande ljus på väggen.Ute är det 6,1 grader men inte frost ännu i alla fall,det kommer senare.Här skall bryggas kaffe så man får upp ögonen och huvudet på plats

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards