Filifjonkans värld

Alla inlägg under oktober 2006

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 16:37

Filifjonkan har en jacka en varm o go vinterjacka med tjockt foder och bra huva med skinn på (läs fuskpäls) Men ett stort problem råder ärmarna är lite för korta , sprättade upp sömmarna och de går att lägga ner den bit som fattas men man vill ha en mörkblå snedslå eller vanligt kantband att sko sömmen med först så blir det lite stadigare och det syns ju inte för det försvinner på insidan. Men eftersom Filifjonkan bor i en "byhåla "så har inte någon av våra butiker nämnda band. Suckar,, Nu får man ta sig till närmsta större by som har en stor sybehörs och tygaffär för att se om det finnes där.Så håll tummarna att det gör det annars får Filifjonkan frysa i vinter och symaskinen får inte komma ut på luftning heller Hemma och med snedslåar mörkblå så det blir sydag i morgon.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 12:02

Filifjonkan gillar fönsterlampor som punktbelysning särskilt om nätterna för ibland måste man göra hastiga besök på avträdet,,he.. Man har haft en lampa i metall med den härligt blålia färgen på glasskärmen och den har matchat de övriga grejorna i det fönstret så man har känt sig nöjd där. Lampan har nog funnits där kanske i 2 år (observera imperfekt funnits) idag lyckades jag på något skumt vis dra ner lampan i golvet med en smäll så glaset yrde runt benen och i trägolvet,,det sa jack i golvet ,jack i golvet, jack i golvet,,,vad Filifjonkan sa kan man inte upprepa men man kan ju säga att det inte lämpar sig i tryck på en blogg. Så nu är det investering som gäller igen lampor är åtgångsvara hos Filifjonkan sorgligt men sant lampan ser ni på bilden den större av dem säger ledsen Filifjonka.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 09:18

Idag infaller den ekologiska skuldens dag, instiftad för att visa att det går utför. Vår konsumtion av naturresurser tilltar. Lagren är tömda sen länge - och det blir värre.Sannerligeningen rolig läsning,,,så från idag har världen gjort av med kvoten av naturresurser,,,nu lever vi på lånad resurs,,otäck tanke det här faktiskt,,,hm första gången de mätte sådana kvoter klarade vi oss till 19 dec efter det var det på lånad resurs till årets slut sen vart det21 november året därpå och i år är det redan idag 10 oktober.Hmm kliar mig i mösan och funderar på vad man skall spara på då för naturresurs. Kanske kan hela världen ge fasen i att fiska en dag eller skövla regnskogen en dag eller stänga av alla el och olja en dag i hela världen . Vad gör vi när det det inte finns någon resurs kvar? Då är världen körd då kan vi ta ner skylten till moder jord och sätta upp ny skylt Tellus är raderad var god återkom om bildjarders biljarders ljusår kanske har vi återuppstått igen.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 07:37

155 t-shirts på en person sant och möjligt men varmt! Varsågod och se hur det går till.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 03:47

Natten har varit elak,,maran har varit på Filifjonkan i natt...skönt att vakna och se att det inte var verkligt. Tankarna kan vindla iväg i natten och det kopplar fel allt blir förvridet och eländigt men nu när ljuset försöker bryta igenom så ter sig det hela som en dröm som det också var. Skall gräva ner maran också i trädgårdslandet...där kan hon ligga och ruttna i mullen så hon inte besvärar fler..

Av Filifjonkan - 9 oktober 2006 22:19

"Detta är Måndags automatiska telefonsvarare...dagen är slut natten går på straxt." Godnatt Sverige var ni än är

Av Filifjonkan - 9 oktober 2006 15:43

Tingsrätten: Mannens ålder en förmildrande omständighetEn 79-årig man från Västerås dömdes på måndagen till två års fängelse för våldtäkt på två av sina barnbarn. Han ska också betala sammanlagt 105 000 kronor i skadestånd till be båda flickorna. 79- åringens dom fastställdes av Västerås tingsrätt redan i augusti, men tingsrätten beslutade också att mannen skulle sinnesundersökas, skriver Västmanlands Läns Tidning. Resultatet av sinnesundersökningen visade att mannen inte var eller är psykiskt sjuk. Han skall därför dömas till två års fängelse för våldtäkt, övergrepp, utnyttjande och ofredande av två av sina barnbarn. Våldtäkter och grova övergrepp Mannen dömdes också till att betala 100 000 kronor i skadestånd till den äldre av flickorna som blivit utsatt för våldtäkter och grova övergrepp från mannen. Den yngre av flickorna tilldöms 5000 kronor i skadestånd för sexuellt ofredande. Enligt Västmanlands Läns Tidning fann tingsrätten i Västerås mannens höga ålder en förmildrande omständighet då straffet skulle utmätas. Allvaret i de brott han begått gjorde dock att inget annat straff än fängelse kunde komma i fråga. (Text lånad ur Aftonbladet.) Jaha så var det dags igen morrrr,,,,, Vadå förmildrande omständighet på våldtäktsmannen för hög ålder? Han är icke senil eller galen enl undersökningen .Säger det igen näe SKRIKER DET "Vadå förmildrande omständighet,, "? tanken har inte slagit den förba,,,,e tingsrätten att barnens liv är förstörda more or less va? Är det förövaren som hänsynen skall tas till. Alltså inte offren. Vad gööör ni i tingsrätterna är ni vettiga ?Frågan är om det är ni som borde sinnesundersökas faktiskt. Vi lever i år2006 inte på medeltiden eller häxornas tid vill jag meddela tingsrätten.Grr...

Av Filifjonkan - 9 oktober 2006 15:14

Ja det blev lite vettigt ordnat idag i alla fall...var ut på farstubron och tog ner sommarens vita spetsgardiner som suttit för solens starkaste strålar inte skall ta kål på blommorna som växer efter väggen i amplar. Det blir ju ren bastu så grejorna bränns mitt i högsommaren. Det är ett skakande för det nästlar sig in en och annan tvestjärt i spetsen,, dumskallarna tror att de sitter säkert där,,men se den gubben gick inte det blir bara pang o krasch så är de väck.Såg att man måste göra en razzia med våt trasa på de vita räckena de såg då måttligt vita ut likaså brevlådan ser ut som den legat i ett krondike det har stänkt från vägen på den så den är mörkt grön i normala fall fast just nu är den mest krondikesfärgad. Får bli ändring på det. hmm i morgon,, fick fikafrämmande med som ville ha lite syrenplantor så det har grävts här idag.. samt äppelpaj med vaniljsås smaskats med.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards