Filifjonkans värld

Alla inlägg den 3 maj 2007

Av Filifjonkan - 3 maj 2007 22:53

MattedatorAlltid glädjer det någon. En bra dag detta småkallt men soligt. Sett bröllopsfilmen om och om igen gråtit en skvätt varje gång,,blir så rörd.De nygifta håller på att hämta andan efter en hektisk vecka.Så de sover gott om nätterna av trötthet.Make maka relationen verkar inte vara betungande alls.
Mer då,, jo hasat mig ner i källaren och stängt av pannans värme. Tror att denna gång skall det klara sig. Så är det vinter i Småland i morgon så vet ni varför. Tittar på kontrollen som blinkar blå en signal för det säkra ,,,skärmen är normal finns  inga skäl att tveka...så nu stänger vi bloggen för idag Godnatt Sverige var ni än är...

Av Filifjonkan - 3 maj 2007 21:11

Arla säger som det allmänt görs "de har ingen aning" om hur det kan komma sig! De får inte lämna mjölk djur som
går på antibiotika. Nu börjar man ju faktiskt undra hur många av djuren som får antibiotika och hur ofta?
Häromdagen var det mjölken nu är det grädden kolla era förpackningar så ni har dem i er kyl. pengar tillbaka får
man om man går tillbaks med det. Obehagligt att det smiter igenom på det här viset.
  länk här


Mat
Av Filifjonkan - 3 maj 2007 17:32

Webbkamera

.Här finns en bra webbkamera live att titta i. Det är lite liv och rörelse där i alla fall till skillnad från Filifjonkans by tidigt om morgonen. Men å andra sidan är luften bra mycket renare här i alla fall. Alltid något att trösta sig med.
Webbkamera



Av Filifjonkan - 3 maj 2007 16:01

Vinkande hand med ögonEn amerikansk organisation väljer nu att stämma en grupp personer som hjälper till att samla in e-postadresser åt dem som sysselsätter sig med att skicka skräppost. Om stämningen går igenom kommer de som arbetar med detta att få betala in ett flertal miljarder. Bakom stämningsansökan ligger projektgruppen Project Honey Pot som har medlemmar i mer än 100 länder. De har under en längre tid arbetat med att samla in information om dem som samlar in e-postadresserna.Källa: IDG.se
Ahh om nu detta bara ville "stämma i bäcken" så tror jag världens datafolk skulle vara glada.Men de kläcker väl någon ny ide om att skicka saker med eposten så vi blir nog inte av med det i första taget. Ett välutvecklat spamfilter är lyckan idag Mozilla Thunderbirds är bra. Håller rent hos Filifjonkan.

Av Filifjonkan - 3 maj 2007 13:15

Filifjonkan har änglar på loftet inga tomtar alltså. De får inte plats. Men änglar och älvor får det för de är så fjäderlätta. Denna är en lite favorit.



Av Filifjonkan - 3 maj 2007 11:30

Ingredienser Rabarbermandelfras
4 port
300 g ny tunn rabarber
2 msk vatten
1 dl strösocker

Mandelfras:
1 dl flagad mandel
1 dl havregryn
2 msk smör-&rapsolja

2 msk farinsocker går bra med vanligt med

1 tsk mald kanel

250 g Kesella, jordgubb&lime

Garnering:
jordgubbar flagad mandel eller flagad choklad
Gör så här
Skiva rabarbern. Koka i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna. Bryn mandel och havregryn i smör-& rapsolja i en stekpanna. Rör ner sockret och kanelen. Varva rabarber, mandelfras och Kesella i 4 glas eller skålar. Garnera med jordgubbar. Servera genast.
Det är Arlas recept och det är rena änglaefterrätten detta.

Mat
Av Filifjonkan - 3 maj 2007 09:45

Tack och lov att jag inte är där uppe just nu. Så grått och ruggigt med Kung Bore som gjort ett anfall på dem. Han tänker tydligen inte släppa taget om Kiruna.Undrar vilken buske stackars frk Vår trycker i där jag?

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards