Filifjonkans värld

Alla inlägg under november 2006

Av Filifjonkan - 25 november 2006 06:22

Det är varmt ute 8.4 grader nu men sjöblött på trädgårdsplattorna så det har väl regnat i natt igen. Grannens katta sitter i mitt äppelträd och sniffar på grenarna efter småfåglarnas luktavtryck från deras fötter. Hon sniffar även på nötholken som hänger där nypåfylld sen i går kväll. Här skall det hävas kaffe nu så Filifjonkan återkommer lite senare när huvudet är vaket.Under tiden kan ni kika på länken till höger hur man gör för att värma sig när man är fågel Länken heter frusen pippi och är rolig det är den här dagens första skratt.

Av Filifjonkan - 24 november 2006 19:03

81-åring misshandlad- 70-åriga frun anhållenEn 70-årig kvinna sitter anhållen, misstänkt för att ha misshandlat sin 81-årige make. Enligt åklagaren är mannen blåslagen över hela kroppen. Text lånad från Vlt.se-Jamen nu är det illa när till o med de gamla äkta paren i mogen ålder (lindrigt sagt) går lös på varandra. Man undrar ju vad som förevarit det hela. De måste ju ha kommit osams om något tydligen. Man tror ju i sin enfald att vid den åldern har man slutat att slåss! Man borde ju lärt sig då att använda den verbala biten i stället! Jaha ja skall bli intressant att se om de sätter in damen i fråga i finkan eller vad som skall hända. Men det kanske är vanligt med sådant så det finns särskild äldreavdelning på fängelserna?? Filifjonkan har ingen koll på sådana instutitioner men kanske någon annan här på bloggen vet något hur det fungerar?

Av Filifjonkan - 24 november 2006 16:50

Filifjonkan pyntar sin spis med till jul. Har haft vita lock med nypon på men nu är hösten spiskläder dags att bytas ut till julklänningar. Finns så mycket mysiga spislock så kanske är det flera som har sådana?

Av Filifjonkan - 24 november 2006 14:51

Vattnet bara stiger och stiger i Mumindalen och allting börjar flyta. Där kommer en teater på drift och med den driver Muminfamiljen in i en midsommarnatt full av trolldom och överraskningar, av nya vänner och - fiender!Vet du att hattifnattar kommer ur frön och att man måste så dem på midsommarnatten?Har du någonsin borrat hål genom golvet eller sett en självlysande parkvakt?Och vet du att det är hemskt falrigt att vissla på teatern?Det här är berättelsen om vad som hände i den magiska månaden juni samma år som det eldsprutande berget rörde på sig och Muminmamman gjorde sin vackraste barkbåt.En spännande historia från den kära Tove Janssons fantastiska skatter Birgitta Ulfsson läser den för oss från cdskivan. Tror att livets efterrätt kanske vill lyssna på den med hemma hos Filifjonkan någon gång.Filifjonkan skall köpa den meddetsamma. 151 kronor vill de ha för den funderar,, kanske får man diska av den i stället för reda kontanter?

Av Filifjonkan - 24 november 2006 13:10

Här är nu 2 st länkar att se på om anorexia denna hemska sjukdom men man bör se den med försiktighet om man är känslig alltså en Varning utfärdad här

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards