Filifjonkans värld

Alla inlägg under november 2006

Av Filifjonkan - 21 november 2006 12:58

Hur ska jag göraför att komma över vägen?Hur ska jag göra för att komma över dit?Här har jag stått nuoch väntat flera veckoroch alla bilarna dom bara kör förbi.Det finns Volvo,det finns Fiat,det finns Morris.Det finns Saaboch det finns Opel Kapitän.Det finns Volkswagenoch en och annan Valiant.Det finns massor av Mercedersar med släp.Ref. Hur ska jag göra..Det gäller rå,det gäller rå,det gäller rådjurlika väl som det kan gälla en älg.Det gäller rävaroch kaniner och smådjur.Likaväl som det kan gälla dig själv.Ref. Hur ska jag göra..Om det var älgar som bestämde här i världen.Då skulle världen se annorlunda ut.Då skulle träden få växa mitt i vägenoch allting skulle bli som förut.Tänk på det ni som kör fort med bilarna någon kanske vill gå över i skogskanten!

Av Filifjonkan - 21 november 2006 12:46

Filifjonkan tackar Alma för länken till sångtexterna Bra att ha till ett sviktande minne,

Av Filifjonkan - 21 november 2006 10:23

Hej sa Petronella ifrån Plaskeby det är tid att fälla upp ert paraply! En gammal sång från när barnen var små men minns inte mer text ser boken framför mig vi läste den ur. Fru Fundersam kan kanske resten?Tillägg fick det från Alma som jag härmed tackar.2. Sen ska vi traska kringoch ha det kul.Det får gärna plaska ända fram till jul.3. Glada ska vi ropa:Tjänare! Och mors!Segla allihopa bort i en galosch.4. Segla hela natten intill ljusan dag.Är du rädd för vatten?Det är inte jag.

Av Filifjonkan - 21 november 2006 09:38

De röda strumporna särskilt avsedda, ofta hemsydda ,ibland broderade de finns ännu kvar hos de flesta familjer. Morgonens uppvaknande barn som rusar till sina strumpor och tindrar när de öppna de små mutpaketen för att lugnet skall vara hela julafton tills det är dags att öppna de julklappar som ligger under granen eller de som tomten kommer släpandes med i säcken.Det var bra strumpor men hemma i Filifjonkans familj var det så att det var nissarna som kom om natten med dessa små paket. Så barnen ställde stolar med små stegar som nissarna kunde klättra upp på för att nå strumporna och släppa ner paketen. Filifjonkan hörde hur barnen tassade upp och kikade då och då om någon nisse hade varit framme när de blundat en stund! Men aldrig hade de kommit förrän de vaknat och det var morgon.Ofta var det listiga små presenter som skulle hålla dem sysselsatta lååång tid för julafton var ju dagen med då det lät så här från kl 13 ungefär"mamma kommer tomten snart,,.mamma när skall vi äta då,,, mamma är inte kl sex nu då mamma tänk om tomten är försenad,,, mammaaaa har tomten fått våran adress i år med,, pappa vart skall du gå tänk om tomten kommer när du är och köper tidningen då? Mamma hinner pappa hem innan tomten kommer...åå kommer han aldrig han har nog glömt bort oss,, känner ni igen det? Dessa ord som Filifjonkan tror ännu uttalas i en del barnfamiljer.Ibland är det skönt att barnen är vuxna!

Av Filifjonkan - 21 november 2006 08:13

Åh sådant härligt Smålandsväder...Regnet som spön i backen och mörkt. Lmporna lyser ännu här. Det blev lite sovmorgon för näsan o halsen är fortfarande någt dumma snorar o hostar.Så det blev en kopp varmt te så man fick liv i kroppen.Men nu är det duchen spå ses vi senare. Glö inte paraplyet om ni går ut idag

Av Filifjonkan - 20 november 2006 18:37

Alltså sååååå förtjust i sallad eller kål är inte Filijonkan,det är bara helt enkelt för mycket salladsblad över denna gröna servis. Man får nästan salladsaggressioner. Ser riktigt i natt hur maran jagar mig med salladsblad efter denna syn. Tror de tröttnat på den själva vilket är förståeligt. Funderar nu om det kan vara kålblad med är det någon som sulle vilja ha en sådan här utan sjösjukepiller?

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards