Fruset blåbärsfluff
Ingredienser
2 port
1 dl blåbär
1 dl Kesella lätt
1 äggvita
3 msk strösocker
rivet skal av 1/4 lime( går med citron)
1/2 dl blåbär
Gör så här
Blanda blåbär och Kesella. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter. Blanda Kesella, uppvispad äggvita och limeskal snabbt
Häll upp i 2 portionsglas. Ställ glasen i frysen ca 1 timme.
Garnera med blåbär och ev rivet limeskal. receptet är Arlas.,,, och det är urgott.
akson
14 maj 2007 12:09
Mmmmmm det ser gott ut och skulle lätt slinka ner i min onda hals, skulle nog göra gott också. Tyvärr har jag inte alla ingredienserna hemma annars skulle jag vara i köket och vispa ihop detta för att inmundigera senare idag.
http://akson.wordpress.com
dsorfi
14 maj 2007 12:17
Go'morron fjonkan,hoppas din dag blir trevlig.
Dsorfi kan tala om att regnet står som spön i backen hos dsorfi idag.
Filifjonkan
14 maj 2007 13:32
Marie..så bra nu kan du stoppa i dig lite smarrigt då
Akson:Hmm synd skulle ju vara bra o lent i din hals
Dzorfi: Urk regnar det ännu här är det sol nu regnade i morse så det spricker upp skall du se
Filifjonkan
14 maj 2007 15:12
Trolltyg.Men så bra då det är gott lovar.
M-P ja visst gör dig en omgång och smaska i dig
Pia: Ja det är mums
Millis: Ja blåbär är ju nyttigt lär innehålla järn(fe) här är vi alla riktigt överens om att detta är kalas
Filifjonkan
14 maj 2007 18:32
Hannele: Det har jag aldrig prövat men det låter ju onekligen enklare. Skall prova nästa gång men tjocknar det då bra och hur mycket farinsocker tar du!
Hannele
14 maj 2007 19:33
Kasella är tjockt i sej, behövs inga krusiduller, kanske 1 msk farinsocker och nypa vaniljsocker, sommarens fina efterrätt, om man plockat lite själv, fryst är också perfekt, eller fruktsallad eller... Man tager vad man haver, mums.
hälsar
Den lata husmodern
http://hannelesparadis.blogspot.com
Filifjonkan
14 maj 2007 22:08
Hannele Tack för tipset skall prova ditt recept då.Hahha den lata husmodern? Ja det kan aldrig vara du, Tror inte det