Filifjonkans värld

Alla inlägg under maj 2007

Av Filifjonkan - 28 maj 2007 09:54

Tablettjuv fast i polisens fälla
Anställd på servicehus stal tusentals tabletter från de gamla
När tablettjuven på äldreboendet snodde åt sig flera kartor med tabletter var polisen beredd.
  – Vid gripandet hade personen tabletter i fickorna, säger Hans Björner vid Sundsvallspolisen till Dagbladet i Sundsvall. Aftonbladets text.
Vad bra att de tog den fräcke tjuven.Stjäla av gamla va! Stryk med mattpiskaren vore lagom på torget inför allas åsyn som straff.Dessa piller har jag i min låda med men tjuvar göre sig icke besvär för de råkar väldigt illa ut då.

Hela artikeln här Aftonbladets ,,,bilden lånad därifrån med.
Av Filifjonkan - 28 maj 2007 05:09

Ny vecka ny dag. Det regnar i Småland ordentligt med. Men det behövs till växet.Det har stensovits faktiskt avslappnat i natt. Var också behövligt.Idag är det en massa måsten och borden som väntar på att bli gjorda.Ske så! Först skall här ordnas morgonkaffe så hjärnkontoret kan öppna för det är ingen där ännu känns det som. Kaffet fräser som det alltid gör vid denna tid i köket.

MORGONSMILEYFIKA

Urk hörs lite åska långt borta,,,hm,,undras om man skall stänga ner

grejorna då? Vill som jag brukar säga inte ha min kära dator stekt

det är för dyra grejor för det. Småland är en riktigt åskhåla faktiskt

Har varit det sen man var liten minns vädret då,, man grät och var rädd tills mamma elle pappa kom upp och tröstade.Jaha det mullrar fasen,,, ok hej på ett tag stänger ner för det var närmre denna smäll.


Av Filifjonkan - 27 maj 2007 22:31

Som vanligt urlakad och trött av sista dagarnas ansträngningar tänker jag lägga mig tidigt i kväll igen och försöka få lite nattaro i huvudet som mal som en kvarn.Här kommer några älskade versrader som är passande för en ledsen Filifjonka just nu.

Sorgfågel bor i mitt innersta  
Den kom för månader sen
Den flyger ett varv över länderna,
Och sen kommer den igen.


Av Filifjonkan - 27 maj 2007 08:59

2699 Blogar har Filifjonkan skrivit sen exakt ett år tillbaks.
den 27 maj 2006 kl 18:48 lade Filifjonkan ut sin första testblogg... för att se om man kunde få med grejorna.
Det fick man! Sen har det rullat på   med 7,39 bloggar om dagen om man delar summan i 365 dagar.Det har varit ett trevligt år.Man har lärt "bloggkänna" en väldig massa ny människor. Många finns ännu kvar som dök upp i början . Många har försvunnit. Men det har varit alltigenom trevligt detta med bloggeriet. Så idag blir det en tårta att ta en bit av den som vill.


(I morgon skall jag berätta om min Sthlmsresa men inte idag. Det är ett sorgligt kapitel  och det får bli då idag firar vi!)

Av Filifjonkan - 26 maj 2007 23:47

Godafton alla vänliga själar,,För att aktualisera min älskade sons blogg av den 24 maj så har ju den här Filijfonkan en alldles riktigt riktigt riktigt hygglig son som kan konsten att glädja en luttrad moder. Samt alla snälla kommentarer som ni riktigt riktigt riktigt riktigt rara bloggare lämnat vill jag säga ett riktigt riktigtt riktigrt stort TACK! Återkommer i morgon efter att ha sovit ut med bättre info då. Godnatt

  

Av Filifjonkan - 25 maj 2007 21:40

 Megafon


Talade med fjonkan i telefon ikväll och hon reser hemåt imorgon igen.


Blir bra för fjonkan att vila ut sig lite efter en ansträngande resa så ge henne ett varmt "välkommen hem" så blir hon glad!


Hon hälsade till alla på bloggen (en av alla läsare som skvallrat för fjonkan i telefonen, hehe).


Vi får se om det blir något inlägg imorgon också eller om hon hinner hem och ta över kontrollen igen! Tills vi ses igen:


Ta hand om varandra och ha lite mysigt i helgen!

Av Filifjonkan - 24 maj 2007 20:15

Godisskål


Imorgon är det fredag och det är dags för "riktigt-mannen" på mitt jobb.


"Riktigt-mannen" är en trevlig förståndshandikappad man i medelåldern som har en stor förkärlek till godis. Då menar jag STOR. Varje fredag dyker han upp och handlar en sisådär 3-4 kilo sega råttor och annat godis i gelé.


Det roliga med denna herre är att han alltid avtackar personalen när han lämnar butiken med frasen:


"Jag vill tillönska denna butik och dess personal en riktigt trevlig helg"


Där kunde historien bara varit en tokrolig anekdot som inte har nån vettig mening men givetvis är det inte slut där!


Beroende på herrns humör, olika grad av glädje, så lägger han in ordet "riktigt" så många gånger som motsvarar hans glädje. Således kan denna mening dra ut på tiden.


"Jag vill tillönska denna butik och dess personal en riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt trevlig helg!"


Det kunde vara slut på denna anekdot här också men ännu är vi inte klara. Till saken hör nämligen att mannen är MYCKET högljudd, sudd på skriker.


Att det så tydligt framgår att han är "en glad skit" gör att han inte skrämmer folk men kunder som inte träffat på mannen innan och kommer in i butiken ser alltså en man med en kasse godis i ena handen och den som står i kassan i andra handen (han vill nämligen skaka hand under hela ramsan av "riktigt") skrikandes "JAG VILL TILLÖNSKA DENNA BUTIK OCH DESS PERSONAL EN RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT *andningspaus* RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT, RIKTIGT TREVLIGT HELG!"


Sen går han vinkandes ut ur butiken medans folk står med hakan tappad ända ner till golvet. Såna människor, hur stolliga de än är, gör att ens ibland mycket tråkiga och monotona dagar får ett uppsving.


Sedär, där fick ni lära känna lite om mitt jobb. "Riktigt-mannen" är en trevlig sådan kunskap och kanske får jag tid framöver att ta upp några av de sämre sakerna med att jobba i en butik som den jag jobbar i...



Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards