Filifjonkans värld

Alla inlägg under oktober 2006

Av Filifjonkan - 11 oktober 2006 12:07

Karin Mars, chef för kommunens biståndshandläggare, vill inte kommentera fallet. Men i sitt överklagande till kammarrätten utvecklar hon sin syn. "Enligt vård- och omsorgsnämndens bedömning kan inte enbart ålder, den eventuella fallrisken, samt upplevelsen av otrygghet vara grunden för att bli beviljad särskilt boende."Lånade rader från AfonbladetFilifjonkans kommentar: En ny liten tant 90 år haft stroke och har ramlat inne igen samt yrsel o otrygg,,, det är inte tillräckligt enligt Lunds kommun.Länsrätten har beviljat damen boende men det har Lunds kommun överklagat med ref till Karin Mars utlåtande.Men man undrar ju här nu då Vad skall vara tillräckligt för att få komma in på ett pensionärsboende då? Inte 90 år eller rullator eller yrsel eller ramlat o slagit sig eller haft en stroke o rörelsehindrad samt otrygg. När inte det är nog så skulle jag vilja höra Karin Mars normer. Ty de är tydligen hennnes egna. Skäms Karin Mars du skämmer ut hela Lunds omsorg om era äldre.

Av Filifjonkan - 11 oktober 2006 09:45

RÄDDAD till sist .Den lille pojken hade lämnats att dö i en lergrop i djungeln. Men några kvinnor lyckades hitta den nyfödde pojken, som hade överlevt tack vare värmen från den omgivande leran och näring från moderkakan. Pojken vårdas nu på sjukhus.Alltså bilden på det lilla barnet nertryckt i leran i djungeln levandes begravd är en så förfärlig bild så Filifjonkan har inga ord kvar,,,man bara förtvivlas över människans grymhet

Av Filifjonkan - 11 oktober 2006 09:20

Släppte sig - fick fängelseDen misstänkte lade av en rejäl brakare i den brittiska domstolen.Vägrade be om ursäkt för stinkbombenDå ilsknade domaren till och kastade Joseph Wildly i fängelse - utan rättegång. 90 minuters fängelse blev det, så kan det gå med dålig ringmuskel. Men tuffa domare i England kanske kan våra Svenska ajajaj så får man inte göradomare ta lärdom av de Brittiska man kan ju alltid hoppas.

Av Filifjonkan - 11 oktober 2006 05:39

Men Cecilia Stegö den ny kulturministern har inte betalt Tvlicens på 16 år! Hur är detta möjligt . Nu rasar liken ut ur garderoberna hos nya alliansens folk. Det är ett sorgligt kapitel. Här sitter man på gräsrotsnivå med sin lilla sjuklön och gnetar och betalar sin licens fast det varit kärvt många gånger för man vill göra rätt för sig och dessutom är man uppfostrad att man SKA göra rätt för sig .Men man läser då om att denna dam med sina tjocka plånböcker inte betalt sin licens på 16 år dessutom va! Hördu Cecilia nu sitter du där till allmänt beskådande. Skäms med dig , kastar virtuella tomater på dig härifrån Småland.Där man är ärlig och betalar sin tvlicens.Men vet nu att vi har en oärlig kulturminister. Grattis mycket trovärdig är du din fuskare.

Av Filifjonkan - 11 oktober 2006 04:49

Ohh what a beautiful morning a what a beautiful day...hm det där var dumt gjort av Filifjonkan ordspråket låter "sjunger du på morgonen så gråter du innan kvällen." Tänkte mig inte för men det är tidigt ännu så hjärnkontoret har inte öppnat Men vi får se då hur det avlöper,Får ut i köket nu och tanka kaffe så man får upp ögonen.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 21:00

Det har varit en lång dag klev upp alldeles för tidigt pga Maran men nu är hon nergrävd som utlovats tillsammans med Murfy.Onsdag i morgon och paket finns att hämta på posten (läs Ica) En matta till badrummet skall det vara + julklappspapper och några maneter till kylskåpet, vill minnas det var käcka kossor. Får se det sen då. Men nu skall Filifjonkan gå och duscha och sen är det "lopplådan"som gäller.Ber tisdagen dra ner rullgardinen så ser vi inte mer och godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 18:56

En skapligt lyckad dag bortsett från Murfys besök förstås,, Här bjuder Filifjonkan på intressant läsning vad gäller advokater,, tänk er Silbersky och den gamle stuten Henning penning.Sjöström ja det finns många fler,,,Regler för advokatjakt!Lagförslag för att reglera jakt och insamlande av advokater, § 370.00§ 370.01 En person med en giltig gnagar- eller ormjaktslicens har även tillåtelse att jaga och insamla advokater för avkoppling och sport i okommersiella syften.§ 370.02 Infångande av advokater med fällor eller fallgropar är tillåtet. Användandet av svensk valuta som lockbete är dock förbjudet.§ 370.03 Avsiktligt dödande av advokat med motorfordon är förbjudet såvida inte fordonet är en ambulans som är framförd baklänges. Om en advokat blir påkörd av ett motorfordon av misstag, bör den döda advokaten förflyttas till vägrenen, och fordonet bör fortsätta till närmaste biltvätt.§ 370.04 Det är olagligt att jaga, driva eller insamla advokater från motorbåt, helikopter eller flygplan.§ 370.05 Det är olagligt att skrika "WHIPLASH", "AMBULANS" eller "GRATIS WHISKEY" i syfte att infånga advokater.§ 370.06 Det är olagligt att jaga advokater inom 100 meters avstånd från återförsäljare av BMW, Mercedes eller Porsche, förutom på onsdagseftermiddagar.§ 370.07 Det är olagligt att jaga advokater inom 200 meters avstånd från rättssalar, rättsbibliotek, hälsotek, idrottsanläggningar, sjukhus eller bordeller.§ 370.08 Om en advokat är valbar, är det inte nödvändigt att inneha licens för att jaga, fånga eller överta densamme.§ 370.09 Det är olagligt för en jägare att bära förklädnad som reporter, olycksoffer, läkare, kiropraktor eller revisor i syfte att jaga advokater. § 370.10 Fångst och övertagsgränser per dag:Gulmagade skallerormar: 2 stHycklande kränkare: 1 stRygghuggande skilsmässoadvokater: 3 stHornbågade banditer: 2 stPetiga advokatskitstövlar: 4 stÄrliga advokater bör skyddas (Utrotningshotad art)ARS 8007.21 Det är olagligt att tillfångata advokater med ett fordon i rörelse såvida det inte finns några synliga bromsspår på olycksplatsen.Något at fundera över kanske säger Filifjonkan,,,

Av Filifjonkan - 10 oktober 2006 18:36

Inte bara en stjärna utan ett helt gäng,, bra jobbat...gillar er service Tack! säger Filifjonkan

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards