Filifjonkans värld

Alla inlägg under november 2006

Av Filifjonkan - 20 november 2006 03:51

Jaha nyvaken Filifjonka täppt och med en näsa så man kan konkurera med Rudolf,,nu är den inpackad i Idominsalva så den lyser inte som stoppsignalerna i alla fall. Ser att det regnar lite ännu för det slog på bra på fönstren runtt 24tiden inatt i Småland. Det är 5,1 varmgrader och då får man inte klaga mitt i november månad. Ja vad skall vi göra med den här veckan då tycker ni?Lägga den i en resväska och fara till Maldiverna kanske?Nähe det blir inget med det. Upp och hoppa och börja dagen med en kopp extra svart morgonkaffe så det river igång mage och hjärna ordentligt det börjar vi med å kan vi se senare.

Av Filifjonkan - 19 november 2006 22:01

Natten sa till henne i morse när hon stämplade in sig på sitt pass att Leoniderna hade lyst upp himlen mycket med sina stjärnfall .Han hade njutit av den vackra synen. Söndagen stämplar ut sig slänger sin yllesjal över axeln den värmer gott i sena kvällen hon lägger en liten fårskinnsfäll på sitsen på sin fyrhjuling sätter sig och drar på sig fingervantarna. Startar och far mot hemmet .Det är lugnt på vägarna ikväll konstaterar hon. Hon stannar och kikar efter en liten katt som hon brukar se vid ett buskage när hon far hem om söndagkvällarna ... katten jagar möss där antagligen och mycket riktigt där är den..Hon säger Godnatt lille katt och Godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 19 november 2006 20:23

Fats Domino ,,O me o my och Aint that a shame och många andra gamla godingar Make no diffrents ,, hans trånande röst den tar man inte fel på. Man blir alldeles varm minnena poppar upp som popcorn runt en från någon igendammad fil man lagt åt sidan. Man dansade tryckare på den tiden. Och det var då man närapå blev gift med en plåtslagare men man var för ung ville inte, så här efteråt inser man att han hade varit ett kap...Tog många år innan han gifte sig . Han hängde i länge efter man sagt nej,, men till sist gav han upp, en mycket trevlig herre då i alla fall. Ser fortfarande trevlig ut. Har ett litet gott öga kvar till honom men han är ändå passerad. Men om man fick leva om sitt liv så!!! Non,je ne regrette rien

Av Filifjonkan - 19 november 2006 18:26

Filifjonkan har en ny grej att lägga sin röst på. Detta är intressant tycker en Filifjonka som i hela sitt liv avskytt inälvsmat så tyck till om det tack

Av Filifjonkan - 19 november 2006 17:31

Detta kallar Filifjonkan en riktig julgransfot. Den är tung och den är stadigt gjord i gjutjärn välter inte med gran och allt ens om katten svingar sig i den .Katter har en liten benägenhet att göra det men å andra sidan det har hundar med. Man har väl sett Pluto jaga ekorrar i Musses julgran så hundarna ligger inte lä precis. Dagens julgransfötter är tunna och alldeles för lätta. Har man en riktig Disneygran vackert konformad så blir det en aning överhäng! (kanske skulle va boogie på granstammen dubbla stammar alltså för dem som inte förstår hur man tänker här ) Finns att köpa om lusten faller på på blocket. Filifjonkan brukar kika där o det finns en hel del fina grejor till bra priser.

Av Filifjonkan - 19 november 2006 15:24

Dalademokratens text..3-åring stängdes in i torkskåp på dagisPersonalen hörde inte ropenEn treårig pojke stängdes in ett torkskåp på ett dagis i Rättvik. När pojken till slut kom ut ur skåpet kräktes han och var chockad. Nu rasar pappan mot nedskärningarna inom barnomsorgen. – Får inte hända. Han kunde ha dött, säger pappan till Dala-demokraten.************************************
Stackar liten gosse han måste blivit jätteskrämd kanske var värmen på vriden på max i torkskåpet. Klart farligt. Filifjonkan tycker inte barnen skall ha tillträde till sådan rum med torkskåp och liknande saker i men personalen måste ju också vara mer uppmärksam på barnen. Man förstår ju pappans frustration . Skall han kunna lämna den lille där igen då eller är gossen så chockad att det kanske inte går att lämna honom fler gånger på dagis. Man undrar ju hur mycket personal som finns till barnen när sådant här inträffar.Mycket är märkligt, igår läste vi om en dagmamma (kommunal) som bet ett av sina dagbarn så det var ett stort bitmärke på armen .Hon svarade föräldern att hon bet honom för han bet ett annat barn! Man kan ju undra vad denna dagmamma har för normer kan hon bita dem så vad gör hon mer?Filifjonkan skulle kräva webbkamera på dagis så man kunde logga in sig med egen kod och se hur det står till med barnen. Det har de börjat med i Usa och det är en bra lösning tror det kommer hit med. Det finns ju även pedofiler på dagis läser vi om så tack o lov att Fjonkans barn är vuxna.

Av Filifjonkan - 19 november 2006 13:31

Detta med att byta valuta ,,,det har ju blivit euro på vissa ställen. I början när detta hände att det lades om så skulle Filifjonkan beställa som hon brukar göra lite fröer och sådant på nätet. Hon söker upp rätt frösort vilken inte var så lätt att få tag i denna gång.. Lilla Fiskaregatans fröbod brukar ha det mesta men inte detta som var Kanelbuske. Men efter lite letande hittar jag ett ställe och det var inte spec dyra fröpåsar skulle gå på 6.kr styck ungefär tyckte nog attdet var billigt så jag beställde 2 st, klickar mig fram och går till kassan och skall betala över nätet! Då säger det rrr,,koko.... rrrkokopling och pling igen! Man har missat att priset var i euro. Ha ...mina 2 fröpåsar gick till 135 kronor. Det ni .Och det var bara ett 10tal frön i varje. Efter den betan har man numera lärt sig att kolla vad för slags valutabeteckning som står angivet. Till saken hör att Filifjonkan vart alldeles knäckt och har inte satt ett enda frö av den busken. Dottern fick en påse och hon lyckades driva upp den. Det är en uteväxt alltså, praktfull i söderläge mot en vägg gillar värme.Så någon Kanelbuske kommer aldrig på frågan här mer.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards