Filifjonkans värld

Alla inlägg den 20 juli 2006

Av Filifjonkan - 20 juli 2006 21:25

Denna dag fruntimmersveckans Margaretadag kryper ner mellan lakanen stänger ögonen och låter natten stiga upp i stället!Natten tar av sig sin gråa pyjamas o drar på sin svarta stjärnkappaoch ger dagen en kyss på pannan och säger grattis på namnsdagen ochGodnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 20 juli 2006 13:36

Hett kvävande här i östra Götaland som vanligt,Tar aldrig slut får snart döpa om Smålänningarna till "böcklingarna"Har just konstaterat att nu så har häcken på framsidan av tomten"tackat för kaffet" i torkan den släpper sina blad och hänger som en tårpil ungefär, Nästan så min bil slokar i värmen. Spolade den i morse eftersom kvarvarande flaxiga typer bestämt sig för att använda den som toalett.Skall komma ihåg det i vinter sen när de tror att jag skall mata dem då ska de få tillbaka, blir inga hampfrön eller solrosfrön eller talg heller när de bär sig åt så här, så det så...surar,,,De stackars sopgubbarna kommer i morgon o tömmer så jag måste ut med tunnan .Var ut på bron o skulle till men vände direkt. Var som att kliva ut i en pizzaugn ungefär.Får fixa tunnan vid 22 tiden när jag tar in posten den får ligga tills dess med, är ändå bara räkningar. Tror jag skall be till nedre makter om väder! Lägger mig på knä o uppkallar belsebub,,,får se om det hjälper då? Håll tummarna!

Av Filifjonkan - 20 juli 2006 04:14

Mitten på juli då har alla fåglar fått nog!De slutar sjunga, Ingen ide längre enl deras biologiska klocka!De som skall flytta snart börjar tänka på refrängen , plockar ihop sina saker och kollar sin resrutt och hör med kompisarna hur pass långt de är i sina flyttbestyr. Holkar skall städas bon rivas,, och det skall tas adjö av grannar. Datum för den stora årlig flytten bestäms på sistafröträffen för detta år!Sen är det bara att lägga sig i vingträning med sina ungar som nu är vuxna men behöver lära sig ett o annat om flygrutter och uppåtvindar och oväder samt få inpräntat var delmålens landningsbanor befinner sig.Det gäller att äta upp sig så man har ett ordentligt underlag för en långflygning för det serveras ingenting under resan.Full tank skall det vara samt landningsställen kan behöva lite översyn med. Såg hur svalorna hade stormöte det var ett himlans tjatter o fladder, kanske kunde de inte enas om tidpunkten för avresan.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards