Filifjonkans värld

Alla inlägg den 4 september 2006

Av Filifjonkan - 4 september 2006 20:01

Så går en dag ifrån vår tid och kommer icke mer..måndagen denna blåsiga dag som gjort sitt bästa för att ställa till det i Kronoberg i alla fall. Lyckats med delvis,,strömlöst här och där samt mer träd nerfallna.Nåväl Gudrun var värre det är visst och sant denna storm hör till de mindre om man jämför.Tur man inte bor i Usa där de har tromber och sådana sorgligheter,huu..de skulle vara väldigt glada för en av våra små puffar skulle jag tro om de fick byta med oss.Har svårt att tänka mig att gräva ett hål på tomten och inreda det hjälpligt och gå ner där vid orkanvarning eller trombvarningar ha en lucka lagd på tung som ett as av cement...känns lite läskigt men ok de brukar klara sig bra men det är ju inte så himla kul att öppna luckan efteråt och undra var är mitt hus bara se en cementhusgrund! Betänk det en stund.Näe Filifjonkan är så glad att hon är Svensk i det läget och bor i Sverige. Sen för allmän info igen så har Filifjonkan röstat på kommunhuset i förtid. Rösta ni med men för jösse namn rösta rätt.

Av Filifjonkan - 4 september 2006 16:27

Håhåjaja håhåjaja,,hör vad det blåser i träa idag , och gräset det växer och rågen han gror sätt på pannan mor sätt på pannan mor...Filifjonkan stod i duschen var nästan klar när det säger "braaak",,, och det känns som markisen på fönstrets utsida tänker ge sig iväg på en egen liten semestertripp neråt byn.Jösses sen dånar det på dörren oupphörligt och det visar sig senare vara piasavakvasten som stod och bankade tillsammans med den hopskrynklade mattan i stormbyarna, dessutom hade Filifjonkans farstubro fått vita spetsgardinvingar som stod rakt ut och vinkade till dem som åkte förbi ute på gatan. Den rödrandiga markisväven som sitter för verandan på plastade linor med krokar hade lossnat o de fladdrade också åt sitt håll rena marknadsståndet alltså..var bara blinklampslingorna som fattades.En blå plaststol hade försökt hälsa på hos grannen samt andra sidans grannes matta hade snott in sig om min brevlåda. Det yrde äpplen som försökte nocka Filifjonkan ideligen samt resterna av blommorna i utekrukorna hängde i trasor,,med äpplen i krukorna alltså (underliga äro herrens vägar heter det ju med)Grannen har nu varit hit och hämtat sin matta och han hade i sin tur en tom ampel som kommit nånstans ifrån,,,undrade om det var min men icke.Nu är det stormsäkrat på farstubron och markiser invevade soptunnan förankrad i farstubroräcket med en spindel,,, släpper den så lär den fara ända till Sahara eller nåt,Vi får se ,om inget mer hörs så har Filifjonkan också blåst bort. Bäst att säga det. semper paratus!

Av Filifjonkan - 4 september 2006 11:43

Dags för dagens flin det är ju måndag så vi kanske behöver lite hjälp på traven kan ju inte skada i alla fall. Denna är nästan på gränsen till fräckt bus den heter skoj med golfbollar

Av Filifjonkan - 4 september 2006 09:09

Handen på hjärtat har du rastat din hund idag? Jag menar alltså rastat inte rusat ut och halvt hysteriskt försökt få det arma djuret att "fisonera" i närmsta antydan till buske eller träd. Har den fått sin långa härliga morgonpromenad samt luktat i varenda gathörn eller stolpe för att få vetskap om grannens vackra labrador eller söta pudelfröken också gått förbi?Eller har den hunnit morra och skälla ut traktens katter som trycker i buskarna.Näe antagligen har du inte det. Snarare har du sprungit runt i en liten cirkel dragandes din lilla eller stora fyrbenta vän väsandes det vanlig mantrat som varje morgon hörs runt portar och gränder,, här kommer ett urval av uttryck de kallar sina älsklingar för,,"skiiit nån gång då hunnjävel" fan kan du sno på pinka då..måste du gå hela vägen till samma buske varje gång ,,,det går visst bra att skita i den här busken idag rycker hårt i kopplet,åååvad du är jobbig med ditt förbannade nosandes i allt innan du kan sätta dig blir galen snart... hundfångaren tar dig om du inte sätter dej nu...desperat yngre dam tittandes på sin klocka "jag struntar i om du inte pinkar du får hålla dig hela dan då skyll dej själv" släpar djuret med sig mot porten... Ja så kan det låta i en en storstad en tidig morgon. Hur det låter en regnig morgon törs jag härom inte berätta ty det lämpar sig icke i tryck.Alltså man kan vara glad att man inte är född hund i en storstad,Samt man undrar ju Vad ska de ha sina djur till då? De är ju ensamma hela dagar blir åthutade hela tiden man undrar om hund är någon slags statuspryl som man bara ska ha eller?? Jag har bekanta som sköter sina hundar som hundar skall skötas långa promenader och folk hemma med dem ,lekstunder i skogen Kan man tala om lyckliga hundar så har de det.Alltid något

Av Filifjonkan - 4 september 2006 04:32

Natten flyr dagen gryr ljusets timmar mot världen ler måndagen den nya oförstörda väntar på att få komma till användning av människorna Måtte människan använda dagen till glädje för allt och alla göra dagen till det de förväntar sig i slott och koja så de kan gå till vila efter en bra måndag.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards