Filifjonkans värld

Alla inlägg den 28 september 2006

Av Filifjonkan - 28 september 2006 22:26

Torsdagen har varit en seg dag. Ville liksom aldrig glida över i nattens mörker,, den spjärnade emot höll sig fast i skymningen länge men till sist så lade natten ut sitt täcke över oss allihop. Skönt att slippa se mer ute. Gräsmattan såg så trälig ut för den har blivit avklippt idag med röjsågar. Gräset hade växt sig så långt och kraftigt så det blev tvunget att klippas igen.Det ser rent stökigt ut och skulle väl egentligen krattas upp men har man 1500 m2 så drar man sig för att ta ut krattan. Det får multna ner i gräsbotten och göda rötterna lite grann .Så nu kan Filifjonkan se ut genom fönstret utan dåligt samvete, så godnatt Sverige var ni än är

Av Filifjonkan - 28 september 2006 16:47

Misstag eller rena dumheter eller oförstånd?,, Det är en rätt filosofisk fråga som är svår att besvara Misstag har vi nog alla gjort i våra liv och gör fortfarande, dumheter gör vi också och oförstående är vi med emellanåt om man skall rannsaka sig ärligt. Filifjonkan har rannsakat sig och måste erkänna att man måste dra lärdom av det man gör. En gång är ingen gång heter det ju men 2 ggr är nog en gång för mycket.Har man gjort ett misstag eller dumhet får man stå för den och erkänna den med fast det inte är så lustigt ,men man får tänka på konsekvenserna av sitt handlande , det kan stå en dyrt och ibland är det alldeles för dyrbart . Vissa saker kan man avvara men inte allt . En del behöver man för sin egen skull och man kan faktiskt vara behövd för andras skull med.Den tanken är en något trevligare tanke än de ovan redovisade. Så när eftertankens "kranka blekhet" hunnit i kapp en och knackar en på axeln då har förändringens tid kommit. Samtidigt måste man minnas att man fått en erfarenhet till av livets olika skiftningar. Fast den kunde man önskat att man skaffat sig på ett bättre sätt. Potius sero quam numquam

Av Filifjonkan - 28 september 2006 14:40

Jaha så är turen kommen till fotbollens vidunderliga värld! Jag funderar ibland hur det kan vara så att ett helt fotbollslag bara består av en enda person? Ja det skrivs ju bara om en när laget spelar vem då då ?Ja ingen kan väl ha missat det Zlatan förstås . Den store stjärnan enl journalisterna. Är det bara han som kan sparka på en boll? Vad gör de övriga i samma lag ? Det kan man ju undra är de statister till den stora föreställningen Zlatan? Näe jag tycker faktiskt journalisterna får vakna nu det finns fler killar som springer och jagar bollen! Har ni dessutom inte märkt sedan länge att den store Zlatan tappat stinget. Han gör inga "fantastiska mål eller omöjliga sparkar längre" Han svär och bråkar med det andra lagets spelare och blir allt som oftast utvisad eller får sina gula kort. Han gör dessutom som han vill på de matcherna han är med i både före och efter. Hallå herrar o damer journalister tycker ni skall sluta tjata om denne gosse. Låt honom vara ifred han skall vara pappaledig kanske eller? Kan ni skriva vilka de andra spelarna är som är med i samma lag det har man ingen aning om numera.Ni nöter ut gossarna så att säga med skriverierna.

Av Filifjonkan - 28 september 2006 09:04

Igelkottar spetsades på träpålarDjuren plågades av ungdomarUngdomarna spelade fotboll med igelkottar. De flådde dem levande och spetsade dem på träpålar. - Det är ett fruktansvärt beteende, säger Holger Liminga på polisen. Sedan i början på juni i år har ett flertal anmälningar om det grymma djurplågeriet kommit in till polisen i Luleå. Enligt anmälningarna rör det sig om ett gäng ynglingar som bland annat spelat fotboll med levande igelkottar, spetsat dem på träpålar och flått dem levande. – Sådant här vill vi absolut inte ha här, säger Holger Liminga, vakthavande befäl i Luleå. – Vi måste få reda på vilka som gjort detta och sätta stopp för det. Igelkottar är sedan mitten på 1970-talet fridlysta i Sverige. Straffet för djurplågeri är böterFilifjonkan säger : Var det inte någon som häromdagen hade synpunkter på döva blinda oförstående föräldrar som inte har någon vetskap om vad deras avkommor sysslar med?Alltså hur hur kan de göra så här..måtte någon veta vilka de skyldiga är och som Filifjonkan anser vara lagom till staff för sådana här gräsligheter så skall de spännas fast bakom en bil och dras fram på grusvägar tills det inte återstår så mycket av sådana typer. Det kan inte vara människor det måste vara "djävulens avkomma" som gjort detta.

Av Filifjonkan - 28 september 2006 08:42

Vill ni se på en lustig herre med rökproblem riktigt rolig typ så kolla in länken 25 sätt att sluta röka. Den skall fungera nu ,såg att den inte alls ville det igår så jag har hämtat den igen på ett bättre ställe så varsågod om ni vill.

Av Filifjonkan - 28 september 2006 03:48

Filifjonkan hoppas att han inte tänker dundra med sin vagn och kasta åskviggar på jorden igen,,,Har han ju gjort så bra i somras så det räcker till tack. Bäst att ta sig ur sängen och angöra köket för medicin och kaffe så de små röda springorna kan hålla sig öppna utan topzpinnar som stöttor.Dimmigt och fuktigt ser Filifjonkan när hon gläntar på persiennen ..hon ser grannens katta trippa förbi . Katten hör persiennens vridning stannar till och ser mig i ögonen hennes lilla mun öppnar sig lite till ett outtalat mjao,, jag gläntar på fönstret och säger "hej lilla sötnos mår du bra idag?" Får ett mjao tillbaka sen vänder hon på klacken och ger sig iväg hemåt sitt. Den kattan har sina morgonrutiner precis som en Filifjonka har.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards