Filifjonkans värld

Alla inlägg den 16 september 2006

Av Filifjonkan - 16 september 2006 20:04

Det har varit grått ute och grått i Filifjonkans hjärta över sin skröplighet men nu sitter hon uppe 5 minuter igen o nattbloggar. E-posten är obesvarad har inte gått o göra det men kanske senare ,,tror kanske kanske att det är lite lite bättre vågar inte vara säker ännu men vi får se.Filifjonkan har en änglamoder som kommer hitcyklandes med kaffebröd och ordnar och donar i Fjonkans hus så det är rent skönt.Filifjonkans mamma är en tuff dam som inte backar för något,,det sista hon gjorde innan hon cyklade hem var att plocka upp nerfallna äpplen igen (de tar aldrig slut) En full skottkärra igen som rådjuren får kalasa på i natt...grävlingen äter äpplen med. Nähepp bäst att sluta skriva o lägga sig igen så godnatt Sverige var ni än är och kom ihåg att RÖSTA i morgon.

Av Filifjonkan - 16 september 2006 17:48

Familjen misshandlades av kd-politiker i hemmetBLEKINGE : Politikern slog sin familj och greps misstänkt för sexövergrepp på sin sexåriga dotter. Han friades och kandiderar nu för kristdemokraterna i Blekinge. - Hur kan en sådan man finnas i ett parti som pratar om etik och moral, säger en familjemedlem till BLT. (Artikeln lånad ur Blekinge Läns tidning.) Ja som sagt i de lugnaste vattnen går de fulaste fiskarna! Det får man ju besannat här. Kan bara säga Usch usch och usch igen. Sån tur då att man inte förtidsröstade på det partiet snart finns inte ett "rent" parti kvar. Storstädning rekommenderas i partierna rent allmänt det är ett hett tips till dem.

Av Filifjonkan - 16 september 2006 10:37

Filifjonkan är ju hundrädd som hon nämnde i tidigare blogg. Man fick nya grannar som hade sin tomt i min tomtgräns.Hunden skällde oupphörligen hela dagarna man kunde inte vara ute för man hörde inte ens vad man tänkte. Dessutom sprang hunden lös runt tomterna runt ikring, den skrämde livet ur folk och fä, den sprang mitt i den vältrafikerade vägen bland bilar o bussar. Det tjöt i däcken när de bromsade och det var när flera gånger. Grannarna runt ikring ringde till kommun och tilll polis och till kennelklubben som kände till hunden sen förr o andra ställen. Polis ryckte ut, koppeltvång beordrades på deras tomt samt munkorg inget av detta hölls eländet fortsatte, En dag när Filifjonkan kommer hem från affären o parkerar sin bil på sin tomt i avsikt att gå ur så kommer hunden som en projektil och ställer sig på baktassarna med framtassarna på mitt sidofönster på bilen och morrar och visar tänderna och gräver på fönstret vad hunden tänker sig råder inget tvivel om . Filifjonkan väntar att det skall komma o hämta hunden men inte en själ kommer, det fortsätter hunden ger sig inte. Bilen varvas i skrämselsyfte men det går inte, det tutas flera gånger också i syfte att få hunden att gå hem eller ge sig iväg nån stans men det går bara inte. Filifjonkan försöker fara från sin tomt men hunden hoppar som en galning på bilen o morrar som besatt. Nu är ju Filifjonkan alldeles skakis efter säkert 5 minuter så kommer hon iväg .Då som först kommer de för att hämta hunden ,jag öppnar fönstret försiktigt i bilen och säger att de får hålla reda på sin hund för den hade tänkt sig mig som frukost ,men då blir Filifjonkan utskälld för att hon säger så o deras hund gjorde minsann inte så. Och skulle den göra det en anna gång så sparka den bara eller slå till den. Det säger de till en äldre dam med 2 kryckor,.Dessutom gör man ju inte så med sina djur.Övriga grannar har också blivit utsatta mindre hundar räddats från att bli lunch. Skolbarnen vågade inte gå förbi på trottoaren på grund av denna hund. En hel sommar kunde Filifjonkan inte gå ut på sin tomt alls för hon var vettskrämd för att bli anfallen,En dag hade de bara flyttat och var borta till denna gatas stora glädje. Lugnet återställdes folk börjad våga gå ut igen men många av oss är ännu hundrädda. Hjälper inte ett smack när dessa hundägare säger när de är ute med sin hundar o lösa är de med och kommer springandes emot en i avsikt att hoppa på en (i det läget välter man när man har 2 kryckor) näe det är inte farligt han är såå snäll när hunde morrar o reser ragg,,Va !! Hundägare måste hålla reda på sina djur samt inte låta dem rusa på folk bara.

Av Filifjonkan - 16 september 2006 04:07

Filifjonkans natt har inte varit direkt vilsam för sova var lögn halvsatt till sist i sängen nedkallandes det värsta i demonväg och sägandes de värsta tänkbara ord över sin kropps skröplighet.Inget hjälpte. Denna dag blir nog på rygg nästan i sängen med halva pillerburken itryckt. Inget kul Filifjonkan hade mycket på sin agenda men det får bero.Men blir det inte blir bättre får någon komma och slå mig i skallen (läs släcka mig) skulle vara behövligt med lite medvetslöshet ett par timmar. Ha en bra dag alla som kommer upp.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards