Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 2 februari 2007

Åhh så hemskt det är när djur anfalls och skadas så illa...

Av Filifjonkan - 2 februari 2007 15:25

Idag blir man verkligen ledsen när man ser bilden på den arma hästens bakhas tro jag det heter. Så ont den skall ha och sån upplevelse den måste haft. En varg..ja det är svårt det där med vargar man är ganska kluven åtminstone Filifjonkan. Vargen är ett vackert djur och har ju funnits i vår natur i långeliga tider. Men man börjar nu fundera om det är så lyckat att inplantera dem och låta dem utvecklas så pass mycket som de gjort? Det är ju fel att säga så med egentligen vem är människan att döma du skall leva eller inte?. Men alla dessa skador på tamdjuren som sker idag vad skall vi göra åt det? Undrar om det fins tillräckliga staket som håller en varg utanför idag? Kanske kan man inte ha djuren lösgående utan en "herde" som vaktar dem dygnet runt. Kanske bättre att vi har en viss form av jakt på dem, noga reglerad så det kan hållas på lagom nivå antalet. Sen är det nog så då at de som har djur ute inte kan lämna dem obevakade numera. Tråkigt men något måste ju göras. Läs länken om ni vill se bilden lägger inte ut den för den är så hemsk.Ryser stackars häst. TILLÄGG KL 22.10 Då tveksamhet råder ang skadans art på hästen så får man avvakta med att döma ut vargen. Här finns nu två uppgifter och man törs inte i detta läge ta ställning för någon. Rätt skall vara rätt men man kan ju läsa och fundera för hur och hur är det synd om häststackaren med ett sådant sår.

 
 
MinKvast

MinKvast

2 februari 2007 18:33

Hemsk bild på den stackars hästen. Det är inte varg eller lösspringande hundar som attackerat hästen. Det ser mer ut som hästen fastnat i något och slitit sig lös eller kanske en annan häst som bitit. Du har rätt i att vi måste skydda våra husdjur bättre. Men inte genom att skjuta rovdjuren.

http://minkvast-mummel.blogspot.com

 
Kristoffer Ejnermark

Kristoffer Ejnermark

2 februari 2007 20:33

Vargen är inte inplanterad. Vargen är inte "för mycket" utvecklad, vad gäller antal. Vargen håller på att utrotas för att det är för få individer. Det är heller inte vargens fel att det blir skador på tamdjur, vad gäller jakthundar ligger exempelvis skulden på jägaren själv. Dessutom finns det faktiskt rovdjursstängsel.

http://ejnermark.blogspot.com

 
Ingen bild

Nobody

2 februari 2007 21:53

Nej, det är inte någon varg som attackerat hästen.

http://www2.unt.se/avd2/1,3908,MC=70-AV_ID=576572,00.html

Som vanligt sprids rykten om vargens farlighet och avskjutning krävs till höger och vänster...

 
Ingen bild

dsorfi

2 februari 2007 22:50

Nu måste dsorfi uttala sig i frågan också,herrn som brukar uttala sig i såna frågor i upplandstrakten har tyvärr inte den kompetens som som krävs,det vet dsorfi av egen erfarenhet.
Vargar som anfaller tamboskap bör faktiskt avlivas men vargar som bara "har vägarna förbi" ska man absolut inte avliva.
Dsorfi ser både lodjurspår och vargspår i skogen lite då och då och dem finns det ingen anledning att skjuta men som sagt om stryker runt i byarna och tar tamboskap så måste man tyvärr göra något åt det.
Dsorfi bor nämligen i ett område som frekventeras av lo,varg,björn och vildsvin och har "peppar peppar" aldrig råkat illa ut hitills.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards