Filifjonkans värld

Alla inlägg under mars 2007

Av Filifjonkan - 10 mars 2007 11:52

Här lägger jag ut en bra länk att ha på sitt dataskrivbord ang pollenvarning vilket underlättar för oss som ärallergiska i olika former. Pollensida här den tydliggör det på ett enkelt sätt så dags att dyka i era burkar Filifjonkan har börjat med en halv redan för 14 dagar sedan.Vilka besvär ger pollenallergi?Är man allergisk mot pollen uppstår det en allergisk reaktion när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Då får man de typiska allergisymtomen med rinnsnuva, klåda, nysningar och nästäppa. Ögonen reagerar också genom att bli röda, de rinner och kliar. Vissa kan kan även ha besvär med hosta eller andningen Vad beror pollenallergi på?De ämnen som orsakar allergi kallas allergener. Dessa finns bland annat i pollen. Första gången man kommer i kontakt med ett allergen får man ingen allergisk reaktion, men immunsystemet bildar allergiantikroppar, man sensibiliseras.

Av Filifjonkan - 10 mars 2007 05:34

Här är dagens utmaning lite pusselbitar att foga samman om pillerlusten finnes så varsågod då

Av Filifjonkan - 10 mars 2007 05:31

Kaffet bubbblar i bryggaren i köket nästan klart. Tror jag behöver kaffet intravenöst idag! Kanske skall man injecera sig lite bensin 95oktan miljövänligt...så vaknar man Nej då ingen fara här blir det kaffe i en Gabriel mugg med en katt på. Svansen är örat på koppen. Det är en lagom balja att hälla ner på morgonen.

Av Filifjonkan - 9 mars 2007 23:12

Resumé: En lätt omtumlande dag faktiskt. Lite underligt att kliva ut genom dörren och rätt in i våren. Man var för varmt klädd i sin lätta poplinjacka med huva och bara en liten jumpers under. Solglasögonen fick man damma fram ur bilens fack. Det var så ljust så man hade glömt hur de kunde se ut. Våren liksom pulserade fram..märklig känsla.Skolbarnen kom från skolan på hemväg med jackorna avtagna och med bara armar. Undrar om det skall hålla i sig detta..verkar för bra för att vara sant. Något bakslag brukar ju dyka upp så vi människor inte förhäver oss utan kommer ihåg kung Bore och Gubben Frost... Men håller självfallet alla tummar att fröken Vår lyckas mota bort dem.....Så nu kan man gå och lägga sig med lugn i sinnet. Godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 9 mars 2007 19:30

Här kan man göra det i alla fall hittade den på "skattkammaren" så varsågod att lyssna om någon vill bilderna är lite dåliga men det syns i alla fall

Av Filifjonkan - 9 mars 2007 17:06

Har klippt och lånat recepten från Aftonbladet ifall någon vill förgylla sin helg. Se länk nedan, Bilderna är också lånade ur Aftonbladet.Choklad- och björnbärsbomb8 portTid: 20+20 min + tid i frysenChokladparfait:150 g mörk choklad, 70 %2 äggulor1 msk socker2 dl gräddeBjörnbärsparfait:2 äggulor2 msk socker2 dl grädde1,5 dl björnbär, frysta2 msk florsockerTill servering:1 pkt frysta björnbär, 300 g1 dl sockerGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Vispa äggulor och socker pösigt.3. Vispa grädden. Rör ned äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden. Rör bara så mycket att det precis blandas.4. Klä en rundbottnad skål, cirka 8 dl, med plastfolie invändigt. Häll smeten i skålen. Klä en mindre skål, cirka 4 dl, med plastfolie utvändigt. Sätt ned den i smeten. Frys i minst 2 timmar.5. Mixa björnbär och florsocker.6. Vispa äggulor och socker pösigt.7. Vispa grädden. Blanda äggsmeten med 2/3 av de mixade björnbären och lite av grädden. Vänd ner resten av grädden.8. Ta ut parfaitformen ur frysen. Häll varmt vatten i den lilla skålen så att den går att lyfta bort. Häll smeten i hålet. Klicka de återstående mixade björnbären i mitten. Frys i ytterligare minst 2 timmar.9. Tag ut formen och låt den stå i kylskåpet i cirka 30 minuter före servering. Stjälp upp parfaiten på ett fat.10. Servera med varma björnbär.***********************************Vi
t chokladmousse med lime6 portTid: 20 min + tid att stelna150 g vit choklad3 äggulor3 dl grädderivet skal av 1 limeTill servering:30 tunna mörka chokladplattor, till exempel NoblesseHallon, färska eller frystaEventuellt strimlat limeskalGör så här:1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.2. Lyft av skålen och rör ned äggulorna en i taget medan chokladen är varm.3. Vispa grädden. Rör ned en fjärdedel av grädden och det rivna limeskalet i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ned resten av grädden.4. Låt moussen stå kallt att stelna i cirka två timmar.5. Lägg upp moussen så här: Fäst två chokladplattor med lite av moussen på en tallrik. Spritsa eller klicka på chokladmousse, lägg på några hallon och ytterligare två chokladplattor, upprepa och avsluta med en chokladplatta med lite mousse och bär ovanpå.6. Toppa eventuellt med lite strimlat limeskal.Chokladsufflé med mangosorbet Här är recepten om ni vill se

Av Filifjonkan - 9 mars 2007 14:53

Men det var en riktig chock att komma ut idag +12.3 och solsken Blå himmel med molntussar. Småfåglar som kvirrar i buskarna,,,trädgårdsplattorna torra men täckta med sand sen snön låg.I rabatterna exploderar det fullständigt pärlhyacinterna uppe till hälften krokus uppe till hälften snödroppar fullt uppe och dagen till ära visandes sina vackra vita kjolar,Frk Vår står lutad mot min husgavel och lapar sol...hon har bråda dagar nu sannerligen..Det har Filifjonkan med som skall skaffa hem svarta sopsäckar och kasta tallris och granris och tvätta farstubron från vinterns damm med.Ja den våren sätter genast fart på livsandarna som legat slumrande i kroppens gömmor bidande sin tid..Snart kan man sätta i påskliljorna de flerblommiga små korta,,,som ser så vackra ut i krukorna såg att blomsteraffären redan hade de i små backar på en vagn utanför affären. Såg så inbjudande ut de hade precis börjat öppna sig något.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards