Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 16 juli 2006

Livets efterrätt är barnbarn,,,

Av Filifjonkan - 16 juli 2006 11:28

Igår så pratade jag med "livets efterrätt" ett genomgripande samtal ang semestrar och sommarlov."Efterrätten" med fam skall fara iväg till Kivik, en underbar sommarstadmed fin sandstrand och ett maffigt musteri där man kan dricka kaffe och äta äppelpaj i olika former. Sen finns Kiviks marknad inte att förglömma! Husen är ju söta en liten sommaridyll helt enkelt,. Innan man tar sig ner tll stan så har vi ju det vackra Brösarps backar.Ett ställe i sig att besöka, mitt i värsta backen ligger en anlagd rastplatsmed ekonomibyggnader lagom för campare o husvagnsfolk,En promenad med kameran en tidig morgon runt i backarna är ett minne för livet. Landskapets topografi kan vi tacka inlandisen för skulle jag tro! Utflykt rekommenderas.Åter till "efterrätten" nu, det är ju lite svårt att veta när man inte är vuxen hur pass lång tid en vecka är eller 10-14 dagar är innan det magiska semesterdatumet dyker upp.Mormors ängel löste problemet i telefon med mig..man tager vad man haver ex bokmärken någon docka lite andra grejor man har i sitt rum radar upp dessa på sitt skrivbord lika många dagar som återstår innan det bär av.Varje morgon plockar man bort en av grejorna och ser hur det magiska datumet närmar sig hon har "järnkoll"på dagarna som återstår.Dockan Emma skall ju packas med kläder och tillhörigheter dessutom är lilla dockan inte alls kry, hon har ögoninflammation och får salva men det börjar bli bättre upplyste "efterrätten" sin mormor i telefon. Vad däremot är ett bekymmer för "efterrrätten" är ju att dockan Emma är väldigt åksjuk och huuuur ska det gå den långa vägen i bilen!!Särskilt som Emma är för liten att få ta åksjukepiller,.???Ja de barna de barna...de har ett minne helt oanvänt med massor med härliga filer som kan lagra hur mycket som helst verkar det som.Hoppas nu bara att "efterrättens "semester blir så lyckad som hon tänkt sig.Rapport får jag av henne när det är avklarat.

 
 
Ingen bild

dsorfi

16 juli 2006 23:56

Haha,ja de där små efterrätterna är underbara.

 
Ingen bild

Dottern som är mamma till "efterätten"

17 juli 2006 01:41

*S* Och idag tillkom ännu ett bekymmer för nu hade Emma fått öroninflammation och tänk om hon inte kunde bada då när vi är i Kivik :)

 
Filifjonkan skakar på huvudet

Filifjonkan skakar på huvudet

17 juli 2006 05:31

Ojoj då öronen med! Hm yllehalsduk knuten runt Emmas huvud och lite medicin några droppar i Emmas snutteflaska så ordnar det sig! Hälsa efterrätten att då får Emma ha gamla tiders badmössa i gummi med blommor på skallen de går ner över öronen så bada det kan Emma göra!

http://filifjonkan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards