Filifjonkans värld

Direktlänk till inlägg 22 februari 2007

Man blir ju mer o mer oroad över hur de sköter säkerheten på verken!

Av Filifjonkan - 22 februari 2007 14:15

Tycker det har varit lite väl mycket med den nu så kommer detta som lök på laxen.Man levde i något slags dumt troende om att i Sverige där har vi sådan säkerhet och allt sköts så bra på verken! Idag är den tron raserad.Vi håller samma nivå tydligen som Ryssland.Bara att inse. ,men vi behöver kärnkraften om vi skall ha elen. Så då får vi ta konsekvenserna med . Smäller det eller blir det en härdsmälta så är det så bara.Nytt utsläpp av radioaktivt vatten på OskarshamnEn kubikmeter radioaktivt processvatten vällde ut ur en tank i en av reaktorernas avfalstation på Oskarshamns kärnkraftverk i torsdags.(Lånad text från Ab) http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1006287,00.htm] läs här om du vill.

 
 
Woland Galactico

Woland Galactico

22 februari 2007 14:36

"Smäller det eller blir det en härdsmälta så är det så bara."

pff.. vi bor i Sverige, sånt häder bara i utlandet! ;D

mvh. /woland

http://blog.lampcordart.com

 
Ingen bild

Filifjonlansäger

22 februari 2007 15:49

Woland Galactico hehe...just det det händer inte i Sverige och om det skulle hända så har det ju inte det i alla fall precis som i Harrisburg . Det hände ju inte där heller fast det hände egentligen.Så egentligen behöver vi ju inte oroa oss . Eller hur?

 
Ingen bild

marie

22 februari 2007 16:13

Och Fjonkan har som vanligt inte skrivit något inlägg så va fasen är det jag kommenterar ;)

 
Ingen bild

Kane

22 februari 2007 18:57

Är inte det minsta orolig. De som väsnas idag är de som varit motståndare till kärnkraften förut. Idag använder de bara den i media uppblossade debatten som ett verktyg. Notera att det är Aftonbladet som är källan till din nyhet.

Svensk kärnkraft är mycket säker. Man måste nämligen hela tiden sätta allt i sitt sammanhang.

Ja, det läckte ut en del. Men vad hände av det? Vad blev det för åtgärdet? Vad hade, enligt insatta människor och inte journalister, kunnat hända om "värsta möjliga" hade hänt?

På mitt jobb till exempel så innebär inte lite spillda kemikalier att hela huset brinner ner. Om en slaktmaskin på ett slakteri skär så dör inte alla människorna där inne. Om strömmen går på Knsum så blir som värst de kylda varorna förstörda men butikern behöver inte stänga ner...

Så varför är folk så in i helvetes dumma att de tror att minsta spricka i tapeten i lunchmatsalen i ett kränkraftsverk betyder härdsmälta och hundratusentals döda?

Svensk kärnkraft är bland den absolut säkraste i världen och det kommer den förbli.

 
Ingen bild

Filifjonkan skrattar högt

22 februari 2007 19:04

Kane..förstår inte vad du kommenterar ju för detta har ju inte hänt!hmm tjaaa möjligen en spricka i tapeten då,,,men den tejpar man väl igen och det har de nog gjort redan...mer skratt om de hunnit mellan nubbevisorna vill säga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filifjonkan - 23 december 2014 13:15

Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem.   Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...

Av Filifjonkan - 6 mars 2014 23:10


Filifjonkans armar och handleder har sådana problem med lederna så just nu kan jag inte hålla på att rita och skriva så här måste läka det om det går mycket som får vara just nu så ha det bra allihop återkommer om det går framöver. ...

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards