Filifjonkans värld

Alla inlägg under september 2006

Av Filifjonkan - 16 september 2006 10:37

Filifjonkan är ju hundrädd som hon nämnde i tidigare blogg. Man fick nya grannar som hade sin tomt i min tomtgräns.Hunden skällde oupphörligen hela dagarna man kunde inte vara ute för man hörde inte ens vad man tänkte. Dessutom sprang hunden lös runt tomterna runt ikring, den skrämde livet ur folk och fä, den sprang mitt i den vältrafikerade vägen bland bilar o bussar. Det tjöt i däcken när de bromsade och det var när flera gånger. Grannarna runt ikring ringde till kommun och tilll polis och till kennelklubben som kände till hunden sen förr o andra ställen. Polis ryckte ut, koppeltvång beordrades på deras tomt samt munkorg inget av detta hölls eländet fortsatte, En dag när Filifjonkan kommer hem från affären o parkerar sin bil på sin tomt i avsikt att gå ur så kommer hunden som en projektil och ställer sig på baktassarna med framtassarna på mitt sidofönster på bilen och morrar och visar tänderna och gräver på fönstret vad hunden tänker sig råder inget tvivel om . Filifjonkan väntar att det skall komma o hämta hunden men inte en själ kommer, det fortsätter hunden ger sig inte. Bilen varvas i skrämselsyfte men det går inte, det tutas flera gånger också i syfte att få hunden att gå hem eller ge sig iväg nån stans men det går bara inte. Filifjonkan försöker fara från sin tomt men hunden hoppar som en galning på bilen o morrar som besatt. Nu är ju Filifjonkan alldeles skakis efter säkert 5 minuter så kommer hon iväg .Då som först kommer de för att hämta hunden ,jag öppnar fönstret försiktigt i bilen och säger att de får hålla reda på sin hund för den hade tänkt sig mig som frukost ,men då blir Filifjonkan utskälld för att hon säger så o deras hund gjorde minsann inte så. Och skulle den göra det en anna gång så sparka den bara eller slå till den. Det säger de till en äldre dam med 2 kryckor,.Dessutom gör man ju inte så med sina djur.Övriga grannar har också blivit utsatta mindre hundar räddats från att bli lunch. Skolbarnen vågade inte gå förbi på trottoaren på grund av denna hund. En hel sommar kunde Filifjonkan inte gå ut på sin tomt alls för hon var vettskrämd för att bli anfallen,En dag hade de bara flyttat och var borta till denna gatas stora glädje. Lugnet återställdes folk börjad våga gå ut igen men många av oss är ännu hundrädda. Hjälper inte ett smack när dessa hundägare säger när de är ute med sin hundar o lösa är de med och kommer springandes emot en i avsikt att hoppa på en (i det läget välter man när man har 2 kryckor) näe det är inte farligt han är såå snäll när hunde morrar o reser ragg,,Va !! Hundägare måste hålla reda på sina djur samt inte låta dem rusa på folk bara.

Av Filifjonkan - 16 september 2006 04:07

Filifjonkans natt har inte varit direkt vilsam för sova var lögn halvsatt till sist i sängen nedkallandes det värsta i demonväg och sägandes de värsta tänkbara ord över sin kropps skröplighet.Inget hjälpte. Denna dag blir nog på rygg nästan i sängen med halva pillerburken itryckt. Inget kul Filifjonkan hade mycket på sin agenda men det får bero.Men blir det inte blir bättre får någon komma och slå mig i skallen (läs släcka mig) skulle vara behövligt med lite medvetslöshet ett par timmar. Ha en bra dag alla som kommer upp.

Av Filifjonkan - 15 september 2006 17:59

Uscha sån eländesdag Filifjonkans rygg har nog gått av på mitten kan inte sitta ligga stå eller gå är så ont så hon skriker...hon lägger sig ett tag o vi får se om hon kan ta sig upp sen annars hör ni inte mer av henne förrän det är bättre vilket hon hoppas ganska omgående.Hennes duktiga sprutdoktor som lägger smärtblockering är inte där och ingen annan av de andra läkarna kan det det är vikarier som inte fattar något .Så godnatt ifall vi inte hörs på ett tag

Av Filifjonkan - 15 september 2006 13:41

Så var det dags IGEN Pittbull förstås en hundras som aldrig borde fått införas i Sverige och inte någon annan stans heller.Hunden är helt klart farlig för människor och djur. Denna gång bets en pappillonhund helt oprovocerat ihjäl. Dessa otäcka hundar bör förbjudas ,när skall de bestämmande förstå det.Det heter att det är ägarens fel och javisst är det det, de kan inte sköta sån ras den bör vara kedjad allra minst, sen är de ägarna till den rasen så korkade att de står o säger näe då min hund är inte farlig den är så snäll o mina barn leker med den.Men man läser ju hela tiden om hur hunden tuggar både på sina ägare o barn ja det mesta som kommer i dess väg.Förfärligt är det, bör jämställas med resande av livsfarligt vapen för så är det faktiskt.Sen förstår inte jag att andra hundägare med mindre farliga raser inte gör något åt detta problem som det faktiskt är. De har ju kennelklubbar och hundklubbar och utställningar med domare och annat så varför tar ingen av dem upp det. Näe då de gör som strutsen stoppar huvudet i sanden och varken hör eller ser. Men nästa gång kan det var deras hund eller barn eller de själva som blir ihjälbitna eller illa sargade. Inte konstigt att det finns hundrädda människor. Filifjonkan har också blivit vettskrämd och anfallen av en galen shäfer men det är en annan historia.

Av Filifjonkan - 15 september 2006 09:48

Nu är det färdigt igen, men denna gång är det hela partiet Kd som fastnat hos kronofogden ja de övriga har med problem tydligen men Kd är värst och att de inte betalar sina räkningar i tid det skyller de på en vikarie som skulle skött om det hela.Märkligt? Vad anställer de för vikarier då? Icke läskunniga eller skrivkunniga kan man ju undra? Tycker synd om vikarien om det nu är på det viset.

Av Filifjonkan - 15 september 2006 05:46

. Vad står P för 17.6 % ansåg att det stod för pasta76.5 % ansåg det stå för fosfor 5.9 % ansåg det stå för pedikyrRätt svar var fosfor,vilket många vissteTack för er medverkan säger Filfjonkan

Av Filifjonkan - 15 september 2006 04:59

Godmorgon i dimman den lättar senare precis som i går det blev ju soligt då och blir det säkert idag med.Här har det kronsovits efter en jobbig gårdag. Längesedan Filifjonkan sov så här intensivt. Förmodligen behövligt.Efter mycket skraaap boink,,,gneeek gnoiissel...tjong så är det tyst, sopbilen har återlämnat soptunnan i helt skick efter diverse smällar och skakande. Så nu är det bara att ösa ner sopor igen. Var fjortonde dag så tömmer de men vi har sopsortering här i vår by så det blir inte fullt fast Filifjonkan har den minsta storleken på tunnan. Det är lika bra att kliva upp o dra på kaffebryggaren och kolla om någon är vaken ännu.Filifjonkan måste kolla över fönsterputsargrejorna om det finns ordentligt med fönsterputsmedel och bra skrap det finns 3 skrapor till fönstren men ingen är riktigt bra ändå suckar.. får nog skaffa en ny igen för på måndag kommer en mycket rar person som mot skälig betalning skall tvätta Filifjonkans fönster. Skall bli trevligt att se omvärlden igen ty här råder Lutzendimma även soliga dagar ,,,så det är dags. Så denna helg skall här sys nya gardiner med.

Av Filifjonkan - 14 september 2006 21:12

In på banken kommer denna gosse iklädd sin "rånarluva" och tror han skall råna banken , Men se det gick inte alls, den stackarn blir utskrattad av personalen och övriga kunder..för han såg ju väldigt lustig ut som en lite gris faktiskt,Han fick vackert lomma ut ur Svensk kasaservie tomhänt så kan det gå om man inte sätter sig i respekt och det gör man nog inte med en barntröja som rånarluva.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards