Direktlänk till inlägg 20 februari 2007
Här nedan är ett recept på lite smalare semlor om någom känner för det,annars så har vi vanliga semlor med Filifjonkan föredrar wienersemlorna en riktig kaloribombmen hmm.. en gång varje år kan man ju testa dem.Bageriet i min by har dessa kalassemlor.Ujujuj...Recept nedan är lånat ur Ab,länk kommer nedanlättsemlor låter inte klokt faktiskt men tja man kan ju prövaKristina Erikssons Viktklubbssemlor:Antal semlor: 12236 kcal/styck0.5 paket jäst50 gram margarin2 dl mellanmjölk 1,5 % fett3 msk socker1 krm salt0.5 tsk kardemumma5.5 dl vetemjöl1 st ägg100 gram mandelmassa1.5 msk mellanmjölk 1,5 % fett2 dl mellangrädde 27 % fett2 tsk florsockerSmula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen med en trägaffel, tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter.Arbeta degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Rulla dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk.Mosa mandelmassan med en gaffel. Rör ner lite mjölk så att mandelmassan blir lös. Skär av toppen på bullarna. Gröp ur lite av bullen. Fyll dem med mandelmassa och vispad grädde. Pudra över florsocker.
Filifjonkan kommer inte göra fler inlägg i sin blogg. Hon lämnade oss den 20:e i stillhet i sömnen i sitt hem. Hon hade velat att ni fick veta det. Hon brydde sig om sin blogg när kraften fanns. Vila i frid mamma. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|