Filifjonkans värld

Alla inlägg under juli 2006

Av Filifjonkan - 7 juli 2006 05:14

Det finns saker som gör ont och andra saker som gör så in i h.....e ont! Man skall intet ont anande ta i någonting ex något med trähandtag och vad händer då?Jo då blir du påhoppad under närmsta nagel av en elak sticka som tränger ner sig så långt den bara kan under nageln och där bestämmer den sig raskt för att gå av precis när den är säker på att den har satt sig så djupt och illa tilll den kan!Det gör ont gör så hemskandes ont. Och eftersom den med 99% säkerhet satte sig under en nagel på höger hand så vet du ju hur lätt det är att med vänsterhanden hållandes en vass nål peta ut den eländiga stickan som nu har ordnat med sköna dunkningar under nageln o det spänner så nageln kommer att rivstarta ungefär som rymdfärjan snart om man inte får bort den,Men se så enkelt tänker stickan som nu har flyttat in ordentligt i en trevlig liten enrummare i dens tycke här skall ingen vräkas . Så den klamrar sig fast i köttet. Du inser snart att det går inte du måste ha hjälp av någon som ser bra och inte är så darrig och kan använda sin högerhand. Men efter idoga förfrågningar så är det inte någon som är såå intresserad av att utför oprationen.Det blir bandage med alsolsprit igen samt sjöblött bandage till natten för uppluckring din nagel gör ont så hemskt o du kan inte göra så mycket med högerhanden så länge som du har en "ekstock" under nageln som inneboende snyltare,På morgonen efter så har den börjat röra sig lite grann o frampå dagen kan du greppa den med en liten pincett och vräka den!Rengörning och ordentligt plåster och lugnet är återställt.Om stickor tycker jag inte i någon form alls.

Av Filifjonkan - 6 juli 2006 22:15

Ja den här dagen har jag raderat från i kväll.Inget syre, kvavt och rena skogsbranden ute ur värmesynpunkt!Men lyckan stod högt i tak för en stund sedan då kommer min kära mamma med ett par paket med glass! Har nu petat i mig glass i stora kalla bitar. Magen är nerkyld!Så jag hoppas resten av befolkningen har möjlighet till någon form av svalka i kväll. Man kanske skulle ta o ratta bort till badplatsen o lägga sig i sjön en stund får se om det blir av.Men säger godnatt Sverige var ni än är och må ni svalna!

Av Filifjonkan - 6 juli 2006 18:30

Meddelas kort att Filifjonkans tå återhämtat sig något . Dunkningarna har avtagit efter alsolspritsomslaget.Nämnda tå kommer inte att få några bestående men efter rehabilitering.Acti labores jucundi

Av Filifjonkan - 6 juli 2006 14:52

Men nu har hettan stigit busschaufförerna åt huvudet med tydligen!Stupfull bussförare 1,88 promille i kroppen.....man blir ju mörkrädd,Den gossen hade väl hunnit frakta runt en hel del folk innan de tog honom.Ska man kanske numera bli tvungen att "besikta " busschauffören vid påstigande,"Öppna munnen chauffören så jag kan lukta om du stinker sprit eller tandkräm?""Kan du vara snäll o gå ur bussen och balansera på trottoarkanten med.:)"Det kommer ju att ta evig tid om det skall upprepas vid varje hållplats med på stigande! Om han ÄR nykter alltså eller hon det finns ju kvinnliga busschaufförer med!De kan säkert lika bra som de manliga, Läste också i går om att de plockar stupfulla tradarchaufförer som kör av färjan .Denna gången var det en polack.Att trafiken är farlig att vistas i näheten av det visste vi men att det skulle vara SÅ illa det trodde man inte riktigt eller hade snarare förträngt:Dagens tåbulletin: Filifjonkans tå mår inte så helt bra idag på morgonen den har fått ett renande alsolsspritsbad samt ett litet omslag efter översyn.Ny tåbulletin kommer till kvällen. Bussbilden har inget med texten att göra alls

Av Filifjonkan - 6 juli 2006 05:11

Min semester har åkt på semester utan Filifjonkan!.Det har den gjort i många år redan ,Filifjonkan längtar till den tiden som hon vandrade i fjällen på sin semester,Kunde vara ute och gå i sådär 10 dagar och se på allt vackertsom finns där uppe.Tält sovsäckar och trangiaköket. Torrskaffning ibland någon fisk man kunde köpa av samerna där uppe i deras små stugor.Sista dagen när vi återkom till Nikkaluokta som ännu inte var så utbyggt som nu då kunde man äta nyfiskad röding med kokt potatis i deras lilla severing .Ett brädskjul bara men så mysigt det var efter all torrskaffning.Jag lovar att det smakade. Men man vande sig vid torrskaffningen med,, Och vattnet som porlade överallt bara att ta kåsan o dricka,Iskallt klart vatten. Åhh vilket andningshål den tiden var när man fjällvandrade med karta och kompass. Men sommarens vackraste dag har det hänt att jag längtar dit!

Av Filifjonkan - 5 juli 2006 22:34

Usch ännu en svettig dag har lämnat oss.,,32,7 grader varmt idag.En dag närmare vintern...längtar till en grå småsnöig blåsig vinterdag dag med -2 grader som värst,Med jeans och jacka på sig samt ett par sköna kängor som inte mördar mina tår! En utopi idag,Godnatt Sverige med bloggare var ni än är.- Om du bankar huvudet mot väggen förbrukar du 150 kalorier pertimme.

Av Filifjonkan - 5 juli 2006 21:48

ajajaj,,,,Huga tittar på min blåa tå på vänster fot!Tro det eller ej men jag har lyckats igen!Jag öppnar min toadörr med tån under dörren så den sitter fast mellan golvet och undersidan på dörren.Muttrar,,,,det är inte skönt alls,,Paniken bubblar direkt fram ur magen i det läget för jag vet sen tidigare gånger att jag måste dra tillbaka dörren i tån som nu har börjat blöda,Funderar hur nageln kan stå åt höger eller vänster .Drar snabbt dörren samma väg som den kom, ylar i högan sky och övergår i onämnbara ord för bloggen ,,men kan skriva så här såförstår ni vad jag sa; #2?*(+]´´#¤%7&Tån är kvar men det känns som en tomat där istället nu. Men som sagt "lite svinn får man räkna med" som Norrmannen sa när han kom hem från affären med ett barn mindre! Såg en bloggare med vackra knän efter bromsbett hoppas de har ordnat sig nu.Cacatum!!

Av Filifjonkan - 5 juli 2006 10:26

Alltså satt igår och tittade på när Discovery avgick mot himlen.Vilken start alltså...ganska pampigt samtidigt som det nästan känns lite läskigt.Otroligt att det tunga schabraket tar sig rakt upp???Visserligen dånar det och man riktigt känner i datarutan hur jorden skakar,, och vilken rök,,man tror det är skogsbrand flera stycken på en gång.Måste vara det absolut häftigaste man kan starta och dra iväg med på denna jord!Men lite oroande med en spricka i närheten av tankarna? Sen står det i tidningen nu att det lossnat grejor från färjan när den avgick?Det ska ju lossna lite raketer o sånt krafs kanske menar de det. Såg nyss att det troligen var "stoppningen" som lossnat. Otäckt,,Qui vivra verra

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards