Filifjonkans värld

Alla inlägg den 5 februari 2007

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 14:21

Lite solsken idag i Småland Så jag kom att tänka på mina pelargoiner man haft framme Dessa som syns på bilden har jag övervintrar år från år i min källare nerklippta avlövade och omplanterade och väckta varje vår.De är åtminstone 15 år och hade en enorm blomrikedom. Det åkte ut första frostfria nätterna och stod ute i ur och skur orörda av ohyra eller sniglar.Ett år hade jag 32 blomstjälkar samtidigt på en av blommorna. Inte klokt Visserligen fick de ordentligt med gödsel och kraftig jord så de blommande som bara den.Men nu har jag dem ine kvar har givit bort dem.Hela källarens kalla tankrum var fullt av pelargonier fuxior dahlior änglatrumpeter spikklubba lökar i många former. Gällde att komma ihåg att ge dem en skvätt vatten så de överlevde vintern det var omkring 8-10 grader där när vintern var som kallast och det gillade de. men numera köper Filifjonkan de nya det är så roliga färger som kommer och sorter De engelska pelargonierna är ju härliga. Hade rosenpelargonier med men de gav jag också bort. Likaså fuxiorna.

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 12:20

Men detta elaka väder alltså...nu är det inställt igen jäklars Kung Bore. Hytter med näven i morgon tror de kanske det skall fungera. suckar

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 11:21

Abtext. VM i Åre kommer i gång efter två dagar med inställda tävlingar. På morgonen gav arrangörerna klartecken för herrarnas super-G som startar klockan 12.30 Dock har arrangörerna tvingats att flytta ned starten i backen.Nu så skall det kunna bli en trevlig tvdag igen.länk här Man får hålla tummarna för de Svenska som kör idag Filifjonkan bänkar sig med kaffetermosen laddad

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 10:17

Länk till seriesidan här Det är förstås Morgan och Klös som är lite småfräcka..

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 07:18

Vanor har man när man har arbete och skall infinna sig ett visst klockslag i ordning och talbar och ha väckt sin fattningsförmåga till max. Då kommer rutinerna in. Kaffebordets morgonmål framdukat och förberett bara trycka på kaffebryggaren. Rena kläder framlagda, valda kvällen innan. Plånboken laddad och lilla handväskan packad med allehanda nödvändigheter Väckarklockan ställd på flera ringningar. Ren badhanduk framhängd i duschen. Man stänger av ringningen på klockan rusar ut i köket trycker på bryggaren och in i duchen samt efter det tandborstning o toalettande samt sminkande och alla kläder på utom jumper eller blus. In i köket en blick på klockan jodå är i fas med tiden öppnar kylen tar fram de bredda mackorna inlagda i en liten tuppenwere låda, häller upp kaffet brer en smörgås stjälper i sig josen samt tar vitaminpillret. Koppen ner i slaskhon in med smör i kylen. Tar med mackaburken till hallen trycker ner den i den rymliga handväskan och borsta tänderna igen samt på med blusen. Kammar sig lite, en blick i spegeln övertygar sig att man är snyggast i hela södra Sverige på med jackan samt tar väska och nycklar. När man låser dörren kollar man att brillorna och solglasögonen är med. In i bilen på med bältet kollar klockan på panelen i bilen 8 minuter till deadline. Aha skönt då hinner man idag med. Startar lägger i backen och backar ut från tomten. Ser hur lampan i köksfönstret släcks när jag rullar iväg för tiden är inne för det..Det är rutiner och vanor som gör att man kommer i tid lärde sig Filifjonkan snabbt i unga år.Vet inte hur ni andra gör på mornarna för att hinna? Så här gjorde Filifjonkan i många år och det fungerade bra. Barnen var ju vuxna och bodde för sig själva då.

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 05:33

Här är dagens utmaning67 bitar att foga samman om pillerlusten finnes så varsågod då

Av Filifjonkan - 5 februari 2007 05:29

Bara att slänga benen över sängkanten inget att dra på man måste upp i alla fall..Måndagen är här den går inte att stoppa hur gärna en del kanske vill för att få sova några timmar extra. Kudden är väl aldrig så ljuvligt skön och täcktet kramar en som varm och skön bomull... just precis när klockan skräller med en skärande signal eller ett uppfodrande pip pip pip pip - du måste stänga av det för att få tyst.Verkligheten gör sig påmind med ett leende säger den det är Måndag..gå upp...nu...så börjar morgonens rutiner rulla...hos många av oss.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards