Filifjonkans värld

Alla inlägg under januari 2007

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 16:17

Han har tagit hjälp av vinden för att riktigt stöka om i Småland igen. Trodde han var nöjd med sitt stökande nu men icke!Det är grått och mörkt med och yr kring knutarna tror inte ens jag går ut och hämtar posten i brevlådan om det skall vara så här. Undrar om något hänt på stora vägen? Det komme inga bilar, det är skumt en fredag. Då brukar det vara stopp någonstans i skogarna. Här brakar timmerbilarna förbi annars i en hastighet som överskrider 50 km som råder, tror mera de kör mins 80-90 det lutar lite nedåt med och då får de bra rull på sina bilar,men rätt skönt att slippa höra dem idag!

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 15:08

Fick en så rolig bild i går kväll från Dzorfi som har katter som vet att ordna för sig. Den här lilla heter Dessi!Gillar att sova i detta handfat.Dzorfi sa: man får tvätta och borsta tänderna i kökets kranar när hon ockuperat tvättstället.Man kan ju bara inte väcka en sådan liten lurvtuss som sussar så gott. Här är en annan bild på en "handfatsockuperare" det är Julle som ni sett förut. Det är handfatsgalleri idag.

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 12:38

Varsågoda att ta för er om det smakar

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 10:52

Fortsättningen på ankans flygproblem kommer här! Det eskalerar mot den stora katastrofen tror jag

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 09:20

Den här kaffekoppen är så tunn och fin. Det är en Hackefors av äldre modell. Den har jag fått i arv efter min gammelmormor. Skulle vilja komplettera den för det har gått sönder en och annan assiett och kopp under åren. Det är nostalgi kära minnen som är förknippade med servisen.Så är det någon som har och vill sälja lite så säg till är ni snälla.

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 06:57

Tänk sådan härlig tid när man var lite mindre "gisten" och gick till simhallen med barnen och själv på kvällarna stadigt i veckan .Man höll sig i form och så bra man mådde (om man bortser från fotvårtor som man lätt åkte på i deras duschar.) Ryser. Körde med "jesustofflor" särskilt där när man duschade. Sen kom ju äventyrsbaden oj så härligt. För att inte tala om Skara sommarlands vattenland som var nytt då.Vilken fröjd man åkte i kanor och bassänger och man hängde i linor o gungade ja det var verkligen kul. Kosta glasbruk hade en sådan vattenkana för många herrans år sedan. Man for dit med barnen de åkte i denna kana en hel dag kostade ju en hacka men det var det värt. Man kunde sitta och dricka kaffe där med. Ja det var en härlig tid som är borta numera.Man kunde lämna av fader och barn i vattenkanan sen tillbringa ett antal timmar med glaset så fina grejor det fanns då med. En del hade man med sig ut och plånboken betydligt tunnare men man har dem ännu kvar. Köpt en antal skålar där i en serie som är roligt att ha. Glas är en härlig form som kan förändra sig i det oändliga.Men vad Filifjonkan egentligen skulle säga var att hon saknar simhallarna alldeles enormt. Men så är det bara.Man får vara glad att man har gjort det.

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 06:13

Dagens pussel en Tukan behöver hjälp att bli ihopsatt 67 bitar bara idag men vackra färger. Varsågoda om någon har lust.

Av Filifjonkan - 26 januari 2007 05:59

Någon vaken ännu? Filifjonkan är det nätt och jämt. Kallt idag huu lite kyligt på golvet.Tar av tofflan och känner med stortån brr...på med tofflan igen .Tror jag lägger mig en stund till.en kvart bara,,återkommer sen då har, bara vart upp och öppnat bloggen för idag

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards