Filifjonkans värld

Alla inlägg den 16 januari 2007

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 22:49

I kväll är det ganska kyligt i Småland. Var ut på farstubron med sopåsen till tunnan och det var kallt hu.Kändes som nordlig vind. Ni vet den där som isar i kinderna och nästippen samt fingrarna om man glömt sina vantar hemma. Tror Nordanvinden är Kung Vinters lillebror faktiskt, likaväl som Sunnanvind är syster till Fröken Sommar.Filifjonkan var ju med väninna och handlade idag och hon gick in på bageriet och köpte oss varsin semla så straxt skall det festas här på kaffe och semla. Den hör ju till Fröken vår egentligen så jag hoppas att jag inte lurar fram henne ännu Hon blir förkyld då antagligen. Men det är dags också att tänka på refrängen straxt och vila sin kropp och sitt huvud för natten. Så Godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 19:19

Filifjonkan fick ett så vackert skrivet mail idag av en bloggare. Det gladde mig jättemycket.Tack du rara människa och ja visst ska det vara så som du skrev hälsar glad Filifjonka.

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 18:59

Det var reklamfilm en liten trailer så där ni vet som dyker upp. Men det fattade man inte först.Trodde det var en actionfilm som började( säkert jag lovar.) Efter 30 sekunder till med totalaction så kommer budskapet en liten rakhyvel man använder för hand herrarna alltså med skäggväxt. Man tror inte sina ögon. En jä..a liten "handrakhyvel i plast" så mycket väsen för ingenting. Det är ju vansinne vilka pengar det kostar.(ja jag vet att det är reklamen som sponsrar o driver de flesta kanaler numera) Men jag tycker det går lite för långt faktiskt. Men det är ju en Filifjonkans personliga åsikt Finns ju hederlig gammal reklam "jag är en åsna för jag använder inte Karlssons klister" tx..Ber åsnorna om ursäkt för säkerhets skull ifall någon tar illa upp :) Bilden stämmer inte med texten men den såg ut nåt sånt och vad den hette skrattar.Joo rena skämtet: Mach 3 turbo låter ju som någon form av bilmärke eller nåt. Herregud om de gör en till med kanske lite snedare handtag, vad skall de döpa den till då??? finns liksom inget kvar efter Mach 3 turbo?? Hm ja kanske med låsningsfria skärytor och aircondishen!Möjligen

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 17:09

Ja du milde tid det är synd om skogsägarna. De har precis hunnit röja undan efter Gudruns härjningar och sågat upp och städat så dråsar det ner igen. Jättemycket har blåst ikull. En del ställen är helt jämnade med marken.Träden ligger som råttbon på varandra och i varandras grenverk, med och utan rotvältor. Lyssnar man så kan man höra skogen jämra sig. De har sågat och öppnat upp så man kommer förbi på vägarna men det är inte mer.Finns inga stora breda vägkanter utan skogen går direkt på vid asfaltkanten. Stora vackra granar med de långa fina kottarna som man kan ha till kransar och prydnader ligger bara ner. Likaså tallar björkar och andra lövträd. Man blir ledsen när man ser förödelsen.

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 16:18

Det härgillade inte jag fy för den lede. Så de kan ta eld om man har dem i fickor eller väskor. Ser också att det tagit eld i sängar ja tydligen lite var som helst. Näe Tror man får ha en brandsläckare med sig då också tydligen. Tekninkens under va! Nu väntar bara Filifjonkan på en teknik som gör brandsläckare små och fickvänliga med. Men bildens telefon kanske är ett alternativ? :)

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 13:04

Såg i morse att tv4 metrolog heter Sohlman.! Det kan man kalla sammanträffande ,då vindlar sig tanken genast vidare och frågan inställer sig: Var det hans namn som gjorde hans yrkesval? Eller har han tagit sig ett passande namn som metrolog. Inte färdigvindlat ännu här i kontoret,,,varför tog han Sohlman han kunde lika gärna hetat Blåsman Regnman Molnman Skuggman Skurman Trombman Våtman. Snöman.Hagelman Duggman.Kommer inte på fler just nu.Men man får ju då tro att mannen gillar solen. Kanske är det till o med så att han vill vinna poäng i väderutsikternas rike genom att heta Sohlman.Nu skall Filifjonkan göra lite nytta en stund detta går inte alls

Av Filifjonkan - 16 januari 2007 11:36

En liten krabat som inte vill sova för mycket roligt att titta på ju men sömnen bestämmer ju i alla fall

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards