Filifjonkans värld

Alla inlägg den 3 augusti 2006

Av Filifjonkan - 3 augusti 2006 16:46

Filifjonkan till lassarettet,Vet inte när jag återkommer men håll uut,,,,

Av Filifjonkan - 3 augusti 2006 13:08

Nu blir man faktiskt lite fundersam när man hör om stoppet i Oskarshamn det är nu 4 st reaktorer som står still?Denna gång var det rätt allvarligt fel vad jag kunde förstå på vad de sa.Men vad ska vi ha som värmer oss o våra hus i vinter? Det skall ju bli ännu dyrare nu igen.Om elen blir ransonerad så kommer vi få problem..ser framtiden ung så här.Tx så har vissa regioner el 2 timmar på förmiddagen medans det är avstängt på de övriga sen byter de av så annan region får el 2 timmar eftermiddag eller el bara tillsjukhus och fabriker.Frysar o kylskåp stannar,,,Folk köper upp alla diselmatade små portabla elverk men eftersom dieseln är så dyr o värre lär det bli så det kommer inte heller att fungera,Då är vi "back to basic". Kaminer o ved men den räcker inte heller o den kommer att bli dyr.Gasolflaskor o fotogenkaminer är kanske bäst att skaffa hem.Kanske bäst att börja sticka varma sockor o tröjor i ylle!Lära sig laga mat över öppen eld eller använda gasolköket eller campingköket.Känns inte bra att tänka på framtiden som det ser ut nu.Alltså Rädda träden (läs veden) ät en bäver.

Av Filifjonkan - 3 augusti 2006 07:34

Hans Lindström skämtaren som får en att skratta en dålig dag.Han finns under mina länkar..vilken kille,,,förstår inte var han får allt roligt ifrån..Bara att se hans figurer de är helt "klockrena" han kan konsten att förgylla en tråkig dag!(Har fått lov att låna denna bild av honom.)Den är ju helt underbar,,se mannen som är utled på sitt jobb o så går företaget omkull.Han rusar därifrån jublande lycklig , det är humor verkligen. Hans bilder är med små ofta enkla penndrag så upplysande om sinnesstämningar både på folk o djur,,Alltid aktuella ämnen.Nu har vårt bibliotek köpt in honom med . Har just lånat en bok av honom som heter Herregud!!! Massor med bilder det mest galna men roliga.Vill ni ha en rolig stund och gillar verklig crazyhumor så låna den eller köp den.Rekommenderas verkligen.Man tittar i den ofta.Hoppas han fortsätter,,

Av Filifjonkan - 3 augusti 2006 02:48

Vaken igen!! Klockan är natt.."Huvudkvarnen mal" hjulet går o går,,,sätter på en cd som får gå runt resten av natten på min dator.. Wangelis Theme from Antarctica...En riktigt bra cd. Man hör det stora väldiga och ödsliga samt stormiga .. isens droppande ..brakande... snöns yrande ..stormens vildsinta vrål färdig att förtära allt i sin väg.Sen solens gnistrande på snökristallerna..den är rent ut sagt vacker en suggestiv musikform lagom varva ner till känna lugnet infinna sig samt så småningom somna in till.. rekommenderas.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards