Filifjonkans värld

Alla inlägg den 18 augusti 2006

Av Filifjonkan - 18 augusti 2006 20:54

En sådan dag , en lönedag för en Filifjonka, Mycket trevligt kan man ju tänka sig om lönen bara vore lite större. Undrar hur många som tänker så just i detta ögonblick. När man öppnar lönekuvertet så är det då som det stora vemodet rullar in och från havet blåser en isande vind! Det är nog mera rätt.Man får vara nöjd ,,,,men Filifjonkan skall tydligen få en skaplig "löneförhöjning" lite framöver hörde någonting åt det hållet i går.Filifjonkor är nu skeptiska av naturen så hon bidar sin tid och väntar och ser.Fredagen lider mot natten som är på gång...han reder ut sina sladdar så han kan koppla in sigi elkontakten för någon måste ju tända stjärnorna och det är oftast nattens jobb.Så Godnatt Sverige var ni än är. ps glöm inte att gå hem i kväll!

Av Filifjonkan - 18 augusti 2006 09:41

Av de som röstat så var frågan "är du glad att hösten är på väg" 43.8% svarade Ja18.8% svarade Nej12.5% svarade Jag bryr mig inte25% svarade Gillar alla årstider.Slutsats de flesta är glad att det verkar bli höst nu då tack o lov.Filifjonkan tackar för er medverkan.

Av Filifjonkan - 18 augusti 2006 05:07

Nu skall jag berätta om stödstrumpor eller snarare kompressionsstrumpor för det heter det.....det är bra grejor vill säga om ,man lyckas få dem på sigförstås.Det är det allra svåraste. Man är ju van att bara dra en strumpa rakt upp så sitter den på plats men icke dessa.Om man tänker sig en ål fnissar...och försöker dra av den skinnet så kroppsnära eller tajt sitter de . Av går ju att rulla dem men på..man får riktigt brottas men dem och får man i tårna fram till hälen så skall den ju över hälen o ankeln .. milda makter man kan inte dra bara för då kör man fingrarna rakt igenom strumporna och befinns ha en schweitserostliknande tingest i handen ganska snabbt. Alltså hål på hål och man ser hur maskorna rutschar iväg.Inte bra.Näe liksom kava o trycka och lätta handrörelser skall man ha, efter en 10 minuters fullgott arbetspass har man fått dem på sig.Det är då.....man inser att man skulle nog duschat innan strumppåtagningen.Man förbannar sitt närminne och drar o rullar sammanbitet ihop strumporna.Telefonstolparna går med Filifjonkan till saneringen sen skall ju strumporna på igen Man får sitta i fläkten med telefonstolparna så de torkar in som fnöske och ingen häftig mjukiskräm får man dra på stolparna eftersom strumporna totalvägrarvid minsta misstanke om kladd eller fukt.Men när man efter ett fullgott dagspass äntligen har dem på sig sittandes där de ska så känns telfonstolparna efter en kvart som normala ben och man kommer på att javisst ja jag hade ju fötter! Smörja in benen får man roa sig med vid läggdags då strumporna är av!Strumporna ser numera ut som vanliga nylonstrumpbyxor beiga eller vita blå eller svarta med tår och utan om det är varmt

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards