Filifjonkans värld

Alla inlägg under augusti 2006

Av Filifjonkan - 11 augusti 2006 04:46

Hu läser i den eländiga tidningen att nu är det orkanvarning i Kina igen.Stackars dom 1.2 miljoner lär vara på flykt undan den.Nästan som hela övre Norrland skulle flytta sig ner i Svealand för orkanerSvårt att tänka sig så många , inkvartering i skolor och stora byggnader överhuvudtaget,, idrottshallar ,bibliotek kanske och så skall de ha mat med?Hur skulle vi klara en sådan historia? Ser redan eländet framför mig vi har säkert inte beredskap för liknande omständigheter fast det sägs att "vår beredskap är god" beror ju på vad man jämför med faktiskt . Undrar om vi har så mycket Bajamajor att ställa upp om det skulle bli så som jag målat upp det har vi vatten? Har vi mediciner har vi madrasser? Har vi folk som kan organisera?Vad gör vi efter orkanen om halva övre Norrland är jämnat med marken eller det kan ju lika gärna gälla mellansverige eller södra delarna med? Vad gör vi med alla barn och vuxna som mist sina hem och kanske anhöriga och djuren då? Ja usch vi skall nog faktiskt vara tacksamma att Sverige trots våra småstormar varit så pass förskonat hitintills i alla fall.Något att tänka på när vi piper o gnäller om det mesta Filifjonkan är bra på att pipa med.

Av Filifjonkan - 11 augusti 2006 02:32

Det kallas tvivel det där som stör,,,ett malande och ett konstigt humör.Det mals alltid på nätterna numera ,förr kunde det mala på dagen så sov man på natten.Det är varmt i Filifjonkans sovrum fast Ac och fläktar snurrat hela dagen. Fläktarna går fortfarande men Mr Facett har fått ledigt han kan inte jobba hur mycket övertidsom helst facket gruffar väl då. Kan bli dryga böter för en Filifjonka.Tittar på de vita plattorna i taket i skenet från tvbilden som står på fast ljudet är avskruvat. Konstaterar att de är inte exakt lika stora,,de har fått såga av dem till passlig storlek i hörnorna..Det är små skåror som bildar skarvar..om man vänder på rummet så taket blir golv så kunde man fylla skårorna med någon snygg färg.. eller hallonsylt , man kunde måla dit vackra blommor att kliva på hm,,näe det här spårar ur bäst att försöka somnagodnatt om någon är vaken denna okristliga tid.Den stänger av sig om exakt 27 minuter nu ser jag.. bra med timers.

Av Filifjonkan - 10 augusti 2006 21:36

Veckan bläddrar förbi med full fart.Dagarna blir kortare mörkret faller tidigare det syns.Hösten står i farstun men tvekar ännu att komma in.Har varit kortnostalgisk med lilla My en trevlig stund.Skall skicka lite av dem till Mumin han vill säkert se dem med.Dags att byta till nattkläder på torsdagen som är trött.Godnatt Sverige var ni än är.

Av Filifjonkan - 10 augusti 2006 13:28

Tänker på en väninnas dotter som snart skall nedkomma med ett flickebarn en rejäl liten klimp på över 4 kilo..familjen har redan 2 gossar så tösen kommer som en extra efterrätt som det skulle uttryckas i Batbutistan,,,.men det är så spännande ,,,blir mer spännande ju äldre man blir .Man ser ju direkt en liten rosa klädd docka, Har sett henne redan men hon är inte i vår värld där utan ännu i sin egen,,,Roligt numera med dessa ultraljud som visar på skatten hon bär nära sitt hjärta.Man lurar på namn på dockan och så vidare...Ja hennes mor har redan packat sin akutväska för att fara dit när det bär av till lassarettet. Deras 2 gossar väntar på bäbisen..eller bebban som de säger.Hon skrev nyss till mig att hon dammsugit och städat i sitt hus så tiden är straxt inne då kanske..

Av Filifjonkan - 10 augusti 2006 06:49

Om jag snubblat efter vägen om jag skrubbat mina knän sjunger Lisa Ekdal med sin vemodiga röst,,,ja dessa skrubbade knän det är det man minns från sin barndoms somrar.Cykeln tar mig på en vinglig tur i gruset som slutar handlöst med skrubbade knän armbågar haka och fläskläpp salta tårar på det.Eller varm solig dag ny hemsydd kjol mjuka gympaskor den tidens senaste mode.Lågt trästaket helt perfekt att balansera på för man var ju lindanserska.Fötterna flyttas armarna viftar balansen är någon annanstans och vips far man rakt ner med benen var sida om staketet och staketbrädorna rakt i grenen.Ajajaj....så ont,,sen balanserade man inte mer där.Varma granar fulla med kåda i den varma sommaren. Granar lagom stora att klättra upp i och gömma sig bland grenarna kika på folket som passerade på sin väg till tunnelbanan. Till saken hörde att man ofta fastnade i kådan med kläderna och rev upp stora glipor i byxorna. Man förbjöds klättra i träden man lovade runt men höll tunt.Gatans varma tjära som blödde som segt klister. Hur roligt var det inte att med någon upphittad GBglasspinne sitta där och peta i tjäran...och ve o fasa tjära på nya gula examensklänningen...Som nu alla förstår så var Filifjonkans mor en hårt prövad mamma.Som lappade och lagade Filifjonkans äventyr med den tidens kläder.Men få bort tjäran och maskrosfläckarna där gick hon bet.Minns än idag den knallgula vida klänningen med små band som skodde kjolen och ett knytskärp bak med rosett som fina stillsamma flickor kunde ha på sig.Men Filifjonkan var tyvär inte stillsam.

Av Filifjonkan - 9 augusti 2006 21:56

Jobbig dag...varm och solig tar aldrig slut. Fått ett jättefint tårtkort idag som ni ser på bloggen längre ner nu.Kollat på höjdhoppet gudars spännande som bara den ...men nu är det kört.Trevlig underhållning men brons får Stefan vara nöjd med.Nu skall Filifjonkan borsta tänderna och "ta ur batterierna" samt släcka lampan och sussa.Godnatt Sverige var ni än är.Diktum faktum

Av Filifjonkan - 9 augusti 2006 15:47

Jag tror jag fått spader,,,kolla bilden och se hur det syns ett elefanthuvud på dessa muskelvidunder till karlar,,,fyllde i med svart streck lite så ni ser vad jag menar. Aldrig tänkt på det förut men nu är en vacker bringa förstörd för Filifjonkans ögon suckar,,, bilden lånad ur ab

Av Filifjonkan - 9 augusti 2006 15:34

Här ska ni så så fint kort Fjonkan fick från sin syster,,,kortet är en hel tårtasom ser helt förförisk utNågon som vill ha en bit,,,men det blir bara en liiiiten smakbit då för Filifjonkan skall sätta sig i garderoben och äta tårta :)Nej då ingen panik,,,retas bara tar en bit till kaffet när det är friidrott och eller höjdhoppen på tv..Syster min om du är inne här och läser så ta dig en bit och tack från glad Filifjonka.

Presentation

Tid

Våren kommer snart

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2006 >>>

Tidigare år

Änglar

 

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

8 besvarade frågor

Länkar

Topplistan

Blogg Topplista

PingFrisim

Pinga Frisim

Besöksstatistik

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards